Welke maat je ook hebt, hoe lang, slank of breed je op de heupen ook bent. Een goede jeans vinden kan soms een hels karwei zijn. In dit artikel laat ik je mijn nieuwe favoriet zien, en geef ik je gelijk wat tips om jouw perfecte jeans te vinden!

Een hoge taille staat vrijwel iedereen.

Een goede jeans zorgt er voor dat je meest flaterende punten mooi naar voren komen, en de minder mooie punten juist gecamoufleerd worden. Heb je dus last van een klein buikje, en wil je dat juist camoufleren? Ga dan voor een hoge taille om dit te verdoezelen. Als je kiest voor een broek met een hoge taille hoeft het niet zo te zijn dat je een jeans kiest die tot aan je oksels komt. Maar zorg dat hij wel mooi over de heupen valt en over je “rolletjes”.


Kijk niet naar de maat, maar naar de juiste fit

We kennen allemaal die vreselijk irritante getallen in een broek. Maar laat je daar niet door afleiden. Een goede jeans (maar ook top, jurk of trui) hoeft niet altijd prachtig te zitten als je “je maat” shopt. Soms kan het juist mooier staan wanneer je een maatje groter of kleiner pakt. Kijk daarom naar de fit, en niet naar de maat. Geloof het of niet, de jeans die ik hier draag is maat 44. Een maat groter dan ik normaal zou pakken. Maar zeg nou zelf, hij zit prachtig!

Show those curves!

Dat je mooie curves hebt hoef je helemaal niet te verbergen! Sommige merken hebben daar juist speciale lijnen voor ontwikkeld waarin er rekening is gehouden met de verschillende shapes en sizes. Bijvoorbeeld jeans voor wanneer je wat meer bil hebt, of juist wanneer je bredere heupen hebt. Deze jeans zijn zo ontwikkeld zodat jouw shake het mooiste uit komt.

Bonprix jeans
Mijn shape

Zelf vind ik skinny jeans met een hoge taille het mooiste staan bij mij. De jeans van een skinny vormen zich mooier om mijn curves en rekt lekker mee. Ideaal vind ik zelf, vooral wanneer ik de hele dag achter de kids aan het rennen ben. Daarnaast verdoezeld de hoge taille het baby buikje dat ik aan de bevalling van twee mooie kids heb over gehouden. In dit geval draag ik een super toffe destroyed jeans van bonprix in maat 44. Maar deze super skinny destroyed jeans loopt van maat 32 tot maat 48 en is er in 3 kleuren.

Heb jij jouw perfecte jeans al gevonden?

Zo vind je jouw perfecte jeans!