Heb je net een nieuwe keuken uitgekozen? Gefeliciteerd! Tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos, en dat maakt een keuze maken niet altijd eenvoudig. Allemaal leuk en aardig, een nieuwe keuken uitzoeken, maar heb je ook oog voor detail? Waar kleren de man maken, zou het ook zomaar kunnen zijn dat datzelfde geldt voor tegels in de keuken. Daarom delen we in dit artikel een aantal handige kooptips, als je op zoek wilt gaan naar geschikte wandtegels voor in jouw keuken.

Afwerkingsmateriaal

Dat het oog ook wel wat wil, weten we allemaal. Hierover later meer. Maar wist je dat keukentegels ook heel erg praktisch zijn? Ze worden niet voor niets het perfecte afwerkingsmateriaal voor een onderhoudsvriendelijke keuken genoemd. Er zijn zelfs speciale keukentegels met een zogeheten ‘slipweerstand’. Als je kiest voor een keukentegel met hoge antislipwaarde (ofwel een hoge R-waarde), dan is de tegel niet zo glad. Dit kan ook erg van pas komen bij het schoonmaken van de wandtegels, want in de keuken kan er nog weleens wat drinken of eten gemorst worden.

Welke tegels passen bij jouw stijl?

De volgende hindernis die genomen moet worden, is het uitkiezen van een keukentegel die matcht met de stijl van jouw keuken. De spreekwoordelijke knoop doorhakken gaat gepaard met een aantal keuzes maken, maar dit is mede afhankelijk van het beschikbare budget. Zo zijn bijvoorbeeld Marokkaanse artisanale wandtegels uit natuurlijke klei en met de hand gemaakt. Ofschoon deze tegels in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn en ze een uniek karakter aan jouw keuken zullen geven, zijn ze wel erg prijzig. De prijs is mede afhankelijk van een aantal factoren, maar je kunt al snel rekening houden met €120 per vierkante meter zonder plaatsing. Dit bedrag kan zelfs oplopen tot €200 per vierkante meter zonder plaatsing, als het om een complexe vorm gaat. Een goedkoper alternatief kan gevonden worden in mozaïektegels en de welbekende metrotegels. Met name de metrotegels zul je in veel keukens terugvinden.

Succes!

Alles wat je wilt weten over keukentegels