Zo start je je eigen webshop!

Nu je meer thuis zit, of misschien zelfs wel je baan kwijt bent vanwege corona, is het een perfecte tijd om te starten met je eigen webwinkel vanuit huis. In dit artikel deel ik een aantal tips met hoe jij gaat starten met je eigen webshop. Lees je mee?

Webwinkel beginnen

Misschien droom je altijd al van een eigen webshop. Nu je (meer) thuis zit is weinig tijd geen excuus meer. Je kunt eindelijk een webwinkel beginnen! Allereerst is het belangrijk om voor jezelf een ondernemingsplan te maken. Geen zorgen, dit hoeft niet super uitgebreid, maar het is wel belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben wat je gaat doen en hoe je dit gaat doen. Wat zijn je dromen en doelen met je onderneming en hoe wil je dit gaan verwezenlijken?

Wat voor webwinkel ga je starten?

In een ondernemingsplan moet natuurlijk ook staan wat voor webwinkel je gaat starten. Hiervoor is het belangrijk om eerst een marktonderzoek te doen. Probeer iets unieks te vinden. Waarom gaan mensen bij jou bestellen, in plaats van bij een ander? Wil je bijvoorbeeld graag een kleding webwinkel? Creëer dan een specifieke doelgroep waar je je op richt. Of misschien heb je wel zelf een product bedacht wat je gaat verkopen? Aan wie wil je dit product verkopen? Maak het voor jezelf en je potentiële klant zo duidelijk mogelijk.

webshop starten

Ondernemingsplan klaar? Starten dan maar!

Wanneer je ondernemingsplan klaar is, en het voor jezelf duidelijk is wat je gaat doen, kun je starten met het opbouwen van de webwinkel. Hierbij een aantal tips die je niet moet vergeten:

– Schrijf je in bij de KvK. Dit is nodig voor bijvoorbeeld het inkopen van producten.
– Zoek groothandels waar je gaat inkopen, of produceer je eigen product.
– Maak een website, bijvoorbeeld zelf via Wordpress of via bijvoorbeeld MijnWebwinkel.
– Zorg voor verpakkingsmateriaal, bedankkaartjes en flyers.
– Maak goede productfoto’s en duidelijke omschrijvingen.
– Maak professionele social media accounts, benader influencers en zorg voor een goede online zichtbaarheid.

Zou jij graag een eigen webwinkel willen starten?