Heb jij een zomervakantie op het oog, maar is het nog een beetje buiten jouw budget? Geen nood, want je hebt nog tijd genoeg om er wat aan te doen. Je kunt natuurlijk meer geld verdienen, maar je kunt ook geld besparen. Met de tips van vandaag kom je al een heel eind en wordt die toffe vakantie misschien dit jaar wel werkelijkheid!

Besparen

Besparen kun je natuurlijk op allerlei verschillende manieren doen. Het kan vrij ingewikkeld door allerlei zaken uit te zoeken, bijvoorbeeld zoals jouw verzekeringen en andere vaste lasten. Het levert zeker wat op, maar weet waar je aan begint. Het is heel veel uitzoekwerk en soms is het ook nog eens vrij ingewikkeld om alles met elkaar te vergelijken. Beter kun je de gratis verzekeringscheck t.w.v. €79,- van Vergelijkdirect doen. Hiermee bespaar je tot wel €240,- per jaar op je verzekeringspakket. Dat is natuurlijk lekker veel!

Sparen

Heb je al veel bespaard, dan kan daar zeker nog wat bij. Door te sparen bijvoorbeeld! Sparen op een spaarrekening levert helaas niet meer zoveel op tegenwoordig, maar natuurlijk kun je ook op andere manieren sparen. Wanneer je geld krijgt voor bijvoorbeeld je verjaardag stop je dit in een envelopje. Dit envelopje is jouw fysieke spaarbox. Elke keer als je geld over hebt in je portemonnee of wanneer je bijvoorbeeld iets terugbrengt in de winkel en contant geld terugkrijgt stop je dit in de envelop. Wedden dat dit naar een paar maanden lekker flink opgelopen is?!

Verkopen

Iets waar ons hart sneller van gaat kloppen is spullen verkopen. Je slaat meteen twee vliegen in een klap hiermee, want en je ruimt lekker op en je krijgt er geld voor terug dat je bij die fijne vakantie kunt leggen. Plan een dag in (liefst eenmaal per maand) waarin je alles goed opruimt. Ja…ook de zolder! Check je kledingkast of schoenenkast en doe weg wat je niet meer draagt. De app Vinted is bijvoorbeeld een fijn middel waar je snel jouw items kunt uploaden en ze goed verkocht worden. Laat je eenmaal per maand uitbetalen en stort dit meteen apart op jouw spaarrekening. Zo geef je het niet uit aan onnodige dingen maar kan het meteen bij die vakantie.

Verdienen

Natuurlijk kun je ook meer geld gaan verdienen. Wanneer je echt te weinig verdient met je baantje is dit zeker een goede optie, maar wanneer je al een goede baan hebt zeg je die natuurlijk niet zomaar op. Wel kun je er klusjes bij gaan doen door bijvoorbeeld als ZZP’er aan de slag te gaan. Elke euro telt immers!

Zo spaar je voor de leuke vakantie!