Geniet je ook zo van lentebloemen, de langere dagen en de warmere temperaturen? Zo haal je de lentesfeer ook in huis!

Zet lentebloeiers neer

Misschien heb je narcissen en tulpen in een vaas staan, maar ook in de tuin en in de natuur kun je volop lentebloeiers vinden. Wat dacht je van forsythia, ribes en katjes? Ook afgesnoeide takken van fruitbomen komen vaak nog prachtig in bloei als je ze in water zet. Zet in iedere kamer een tak of zelfs een hele bos neer. Dat is op-en-top lente!

Open de ramen

Als je de ramen opent, stroomt de frisse lentegeur naar binnen. Net als de vrolijke geluiden van vogels. Dat is instant happiness!

Lentekleuren

Hul jezelf in de vrolijke kleuren van de lente, zoals lichtgroen en geel. Of denk eens aan lentebloemen op je kleding of in je haar. Daar krijg je vast een vrolijk gevoel van.

Verwen jezelf met een bloemensieraad

Niet alleen met je kleding kun je de lente vieren. Ook zijn er prachtige sieraden met bloemen om dit heerlijke seizoen in te luiden. Denk aan een mooie lotusring of een hanger of armband met bloemen.

Lentegeur

Met een geurkaars of diffuser kun je een heerlijke lentegeur in huis halen, zodat je ook in huis de heerlijke voorjaarsgeur kunt opsnuiven.

Gebruik verse kruiden

Koop in de lente wat vaker verse kruiden en geniet van de frisse geur en smaak. Er gaat niets boven de geur van verse bieslook of peterselieblaadjes.

Zaai tuinkers

Tuinkers is zó gezaaid en na zo’n week kun je het al eten. Wat dacht je van verse tuinkers op je beschuit of boterham? Of doe het eens door de salade. De frisse, ietwat scherpe smaak maakt je smaakpapillen wakker en geeft je een lekkere oppepper.

Houd een voorjaarsschoonmaak

De lente is perfect om een grote schoonmaak te houden. Het is even een werkje, maar je krijgt er vast energie van en bovendien geeft het een voldaan gevoel als je alle hoekjes en gaatjes langs bent geweest. Niet alleen met de stofzuiger, maar ook met de dweil. Een heerlijk fris en glanzend huis is het resultaat.

Weet je niet waar je moet beginnen? Maak dan een lijst van wat je eerst wilt aanpakken. Kamer voor kamer of meubel voor meubel kan een goede manier zijn om de werklast te verdelen. Hoewel er een aantal voor de hand liggende plekken zijn die in aanmerking komen voor de stofdoek of dweil, zijn er ook veel plekken waar je misschien niet meteen aan denkt.

Hang de was buiten op

Als het mooi weer is, hang de was dan buiten te drogen. Dan neem je met de droge was de heerlijke frisse geur van de lente mee in huis. Niets heerlijker dan slapen tussen frisse lakens.

Ga voor vrolijke lentekleuren

Ga je in huis aan de slag met een palet van vrolijke tinten: van krokuspaars tot narcissengeel. Dat kan met decoraties, zoals vloerkleden en kussens. Als je je kamer een nieuw likje verf geeft, voelt alles meteen zofris en helder als de lentemorgen.