Een wasmachine, wasdroger, koelkast en meer…wanneer je een nieuw huishoudelijk apparaat nodig hebt is het vaak niet onze allerleukste bezigheid om hiervoor te shoppen. Het is wat saai en ook niet geheel onbelangrijk…je schrikt van de prijzen. Het kost je zo een rib uit je lijf om een goede wasmachine in huis te halen. Maar weet dat het ook anders kan!

Refurbished wasmachine

De term refurbished zul je vast en zeker wel kennen, maar vaak wordt dit enkel toegepast bij smartphones. Maar wist je ook dat er refurbished wasmachines zijn? En wasdrogers, Amerikaanse koelkasten etc.? Het fijne hiervan is dat je lekker duurzaam bezig bent, want je gaat niet over tot extra consumptie. Ook scheelt het je lekker in prijs!

Is een refurbished wasmachine dan wel goed?

Ja natuurlijk! De twijfel of refurbished apparaten wel goed zijn en of er wel garantie op zit komt heel vaak naar boven en dat snappen we. Het is een beetje een andere manier van instappen in de productcyclus. Toch is het zeker niet minder goed, want ook refurbished apparaten zoals een wasdroger, koelkast, wasmachine en meer worden net als telefoons goed gecheckt op gebreken. Je krijgt dan evengoed een goed werkend apparaat en garantie!

Waarin zie je dan verschil als je een refurbished apparaat hebt of niet?

Heel soms zie je niet eens dat jouw apparaat refurbished is. Het is dan als nieuw en de prijs van dit soort producten ligt dan ook wat hoger dan het gemiddelde refurbished apparaat. Dikwijls kun je bij de aanschaf zien of er kleine beschadigingen op zitten en waar het precies is. Bij een telefoon kunnen dat bijvoorbeeld krasjes zijn op de behuizing. Als we het over een wasmachine hebben kan dat natuurlijk ook het geval zijn. Weet wel dat deze beschadigingen niet gevaarlijk zijn en een goede werking van het apparaat niet in de weg staan. Vind jij een krasje aan de zijkant van je wasmachine niet zo erg? Dan is een refurbished exemplaar helemaal prima en voldoet die gewoon goed.

Of je nu wel of niet voor refurbished huishoudelijke apparaten kiest, je moet doen waar jij je goed bij voelt. Wij raden het in ieder geval aan. Je hebt dan niet het nieuwste model, maar wel een wasmachine voor een veel goedkopere prijs. Dat scheelt lekker in je budget en van het geld dat je overhoud kun je weer andere leuke dingen doen, zoals sparen voor een vakantie!