Het leven tegenwoordig is duur en daarmee ook de kleding voor je kinderen. Jammer, want ze groeien als kool en voordat je het weet zijn ze uit de kleding gegroeid. Wanneer je kindjes hebt die lekker van ravotten houden kan het zijn dat de kleding nog sneller kapot gaat. Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om nieuwe kleding te kopen, maar beter is het om te repareren. Hoe je dat doet? Met deze tips!

Patches op de knietjes

Kinderen vallen wel eens hun broek kapot of zitten uren op hun knieën te spelen. Helaas kunnen broeken daar lang niet altijd tegen en dus krijg je er gaten in. Vroeger deden ze het al en ook nu is het helemaal leuk om te doen; patches op de knietjes. Op die manier maak je de gaten dicht en kan de broek nog langer mee. Met name voor de kleinere kinderen is dit leuk en schattig. Patches zijn er in allerlei kleuren en vormen en zijn verkrijgbaar bij de stoffenwinkel, dus er is altijd wel iets te vinden dat bij jouw kindje past en waar hij of zij blij van wordt.

Laat die gaten zitten

Wanneer jouw kind al wat groter is kan het zijn dat hij of zij het niet meer zo ziet zitten om met van die patches op de knie rond te lopen. Het is niet stoer of hip genoeg. Dat snappen wij en daarom kun je er ook goed voor kiezen om die gaten lekker te laten zitten en zo de broek te laten doordragen. In de winkels liggen er immers genoeg broeken met gaten in voor de verkoop. Wanneer het gat niet mooi is kun je dit zelf wat bijwerken. Knip de langere sliertjes af en stik desnoods de randjes wat af om echt doorscheuren te voorkomen.

Embleempjes gebruiken

Heeft jouw kind een klein gaatje in een truitje? Zonde, want vaak valt dit best op. Vaak besluiten we om het dan maar weg te gooien, maar ook dit kun je makkelijk zelf oplossen. Gebruik bijvoorbeeld embleempjes om op het shirt te naaien. Naai het niet alleen over het gaatje, maar maak er een patroontje van. Zo lijkt het alsof je het shirtje zo gekocht hebt!

1+1= nieuw!

Is bepaalde kleding echt aan flarden gescheurd (denk aan een mouw die kapot is)? Ook dan hoef je het niet weg te gooien. Voorwaarde is dat je zelf wat creatief bent, maar je kunt van 2 aparte kledingstukken, bijvoorbeeld 2 truien, makkelijk één nieuwe maken!

Met deze tips kunnen jouw kinderen nog langer van hun kleding genieten. Dat is fijn voor jouw portemonnee, maar natuurlijk ook veel beter voor het milieu!

Zo repareer je de kleding van jouw kinderen