Zo overleef je de kerst!

De een kijkt er naar uit, de ander heeft er een hekel aan. Met deze tips overleef je de kerst zonder kleerscheuren!

Hoewel ik ieder jaar uitkijk naar de kerst blijf ik het ook af en toe een gedoe vinden en ben ik blij als het weer voorbij is. De drukte, het vele eten en natuurlijk de nodige familie perikelen horen er eenmaal bij. Hoe komen we dit jaar weer door die kerstdagen heen?

Be prepared

Zorg dat je voorbereid bent op wat er komen gaat. Met kids is dit extra belangrijk. Niets is vervelender als een humeurig kleintje aan de eettafel. Zelf plan ik daarom de kerstdagen zo in zodat Noé haar gewone ritme en slaapjes aanhoud. Dit betekend misschien dat je de tijden iets moet aanpassen van het kerstdiner, maar dit maken de twee drukke dagen wel dragelijker. Plus, als het niet zo gezellig is heb je een goed excuus om op tijd richting huis te gaan.

Torenhoge kosten?

Nee die dure cadeaus zijn niet altijd even leuk. Maar wanneer je eerder kerstinkopen doet kun je soms ontzettend leuke aanbiedingen vinden. Veel winkels beginnen al op tijd met leuke kerst aanbiedingen. Kijk voor je moeder of schoonzus naar Douglas, hier hebben ze regelmatig lekkere parfums voor een leuke prijs. Mijn persoonlijke aanrader is de Tommy Hilfiger Hilfiger Peach Blossom. Of misschien vind je er wel een leuke cadeauset voor je vader? Iedereen word wel blij van een lekker luchtje toch?

Tommy Hilfiger Hilfiger Peach BlossomGo Dutch!

Om te besparen op de kosten kun je er ook voor kiezen om samen een kerstdiner voor te bereiden. Go Dutch! Laat iedereen een “gerecht” kiezen en bereiden. Zo hoef je zelf niet alles aan te schaffen en te koken en is het voor iedereen leuk. En een nog groter voordeel, je ziet niet 2 dagen aan een stinkend gourmet stel.

Mijn laatste tip is: Let it go! Probeer te genieten van een gezellige dag en laat al het andere gewoon even los. De kinderen vermaken zich toch wel, zeker als er ook nog eens leuke kerstcadeaus in het spel zijn!

Zo overleef je de kerst!