Op dit moment werken we allemaal zo veel mogelijk thuis. De plek waar je normaal lekker op de bank hangt, wordt nu een tijdelijk kantoor. Dat is even omschakelen! Het is belangrijk dat je nu van je woonkamer, een productieve werkplek gaat maken. In dit artikel deel ik aantal tips met je, hoe je dat op een makkelijke manier kunt doen. Lees je mee?

Zorg voor goede verlichting

Bij ons in de woonkamer staan alleen een paar sfeerlampen, maar tijdens het werken is het toch wel handig om goede verlichting te hebben. Zeker wanneer je in de avond nog wat uurtjes doorgaat. En dat is natuurlijk meteen een goede reden om lekker online te gaan interieur shoppen! Mijn advies: ga voor een goede hanglamp. Daar kun je nu een fellere lamp indraaien en deze later dit jaar vervangen voor warmer licht, zo kun je er nu toch profijt van hebben tijdens het werk.

Maar wat voor hanglamp kies je? Op dit moment zien we veel de industriële hanglamp. Dit staat stoer in je interieur en is zo een echte blikvanger. Zeker wanneer de rest van je interieur rustig is, kan een stoere lamp erg tof zijn! Liever iets minder opvallend? Ga dan voor een hanglamp glas. Ook dit is een trend die we nu veel zien. Een subtiele uitstraling, maar het gekleurde glas geeft een prachtig en sfeervol effect in je woonkamer. Zo wordt thuiswerken nog een feestje!

een werkplek

Zorg voor een goede stoel

Nu je gesetteld bent aan de eettafel, met je nieuwe hanglamp voor goede verlichting, moet je ook zorgen voor een goede stoel. Een werkhouding is thuis natuurlijk net zo belangrijk als op kantoor. Misschien heb je wel hele fijne eetkamerstoelen waar je uren op kunt zitten, dan is dit natuurlijk prima. Maar merk je dat je last krijgt van bijvoorbeeld je rug en schouders, dan is het aan te raden om een bureaustoel aan te schaffen. Dit hoeft natuurlijk niet duur te zijn, kijk bijvoorbeeld eens op verkoopgroepen. Maar zo zorg je er wel voor dat je de thuiswerkperiode niet afsluit met een blessure. Liever geen stoel aanschaffen? Misschien is het mogelijk om tijdelijk je bureaustoel van kantoor mee naar huis te nemen, denk in oplossingen!

Maak de werkplek zelf overzichtelijk en gezellig

Nu je aan de eettafel werkt, kijk je continu tegen je werkspullen aan. Het is daarom belangrijk om je werkplek overzichtelijk te houden, maar ook gezellig te maken! Trakteer jezelf bijvoorbeeld op een bos bloemen die je op tafel zet, of steek een lekkere geurkaars aan. Probeer daarnaast om na iedere werkdag, je spullen zoveel op te ruimen en te ordenen. Zo blijft het rustig in je woonkamer, wat zeker nu erg belangrijk is. Kijk bijvoorbeeld of er nog ruimte is in je kast of tv-meubel, waar je tijdelijk je werkspullen kunt opslaan. Zo kun je na een werkdag, ook nog gewoon aan tafel eten zonder dat er werkspullen in de weg staan. Een normaal ritme aanhouden werkt het best.

Hoe werk jij thuis deze dagen?