We kunnen er niet meer omheen, de herfst is nu echt begonnen. De perfecte tijd om je huis helemaal in de herfstsfeer te krijgen, zo gezellig vind ik dat! In dit blog deel ik een aantal fijne tips met je voor een sfeervol herfsthuis.

(Geur)kaarsen

Het eerste wat ik tevoorschijn haal wanneer het weer eerder donker is, zijn geurkaarsen. Zo heerlijk om weer een fijne herfstgeur in huis te hebben. Ik kies dan ook vaak voor kaarsen met een warme geur, zoals hout, appeltaart of dennen. Mijn favoriete geurkaarsen zijn van het merk Woodwick. Naast dat deze kaarsen een heerlijke geur hebben, maakt de lont het geluid alsof er een vuurtje brandt. Super gezellig! De geurkaarsen van Woodwick zijn verkrijgbaar in verschillende groottes/branduren. Wil je een nieuwe geur proberen? Kies dan eerst voor een klein formaat, zo kun je hem goed uittesten.

Ben je niet zo van de kaarsen? Woodwick heeft ook wax melts of geurstokjes in de collectie.

Dekentjes

Wanneer het kouder wordt kruip ik het liefst met een lekker dekentje op de bank. Zeker nu wij allemaal wat bewuster zijn van de energierekening, is een fijn deken geen overbodige luxe. Zelf heb ik een wat duurder plaid aangeschaft, wat even een uitgave was maar waar ik nu erg veel plezier van heb. Lekkere geurkaars aan, kop thee erbij en onder mijn fijne warme deken. Zo gezellig! Wanneer je het deken niet gebruikt, kun je hem mooi draperen over de bank. Dit staat ook nog eens sfeervol.

Herfstdecoratie

Bij de herfst hoort ook andere decoratie in je woning. De zonnige bloemen kunnen worden opgeruimd en plaats maken voor herfstige decoratie. Een aantal tips:

  • Een dienblad/plateau met bijvoorbeeld dennenappels, kastanjes, herfstkleuren.
  • Geurkaarsen in herfstkleuren.
  • Een plaid gedrapeerd over je bank.
  • Kussens op je bank in herfstkleuren.
  • Pompoenen in huis of in je (voor)tuin.
  • Droogboeket met bloemen/takken in herfstkleuren.

Theetjes & koffie

Bij de herfst horen natuurlijk lekkere, warme drankjes. Zelf ben ik een echte theeleut, maar een goede kop koffie kan ik ook waarderen. Als het kouder wordt, ga ik meteen mijn theestash uitbreiden. Ik koop lekkere herfstsmaken, zet mijn theemokken klaar en geniet veel vaker van een lekker theetje. Ook je koffie kun je herfstig maken, door bijvoorbeeld een lekkere siroop toe te voegen. Maak een Pumpkin Spice Latte of een Latte Machiatto met hazelnoot siroop. Super lekker en cozy voor op de bank!

Hoe maak jij jouw huis in herfstsfeer?