Ben je zwanger of heb je een kleintje? Dan is het tijd om je te oriënteren in een fijne kinderstoel! Meestal kun je een kinderstoel gebruiken vanaf dat je kindje kan zitten, maar er zijn ook accessoires te koop waarbij je de stoel al eerder kunt gebruiken. In dit blog lees je hoe jij de perfecte kinderstoel kiest, lees je mee?

Waar moet je op letten?

Allereerst is het belangrijk voor welke leeftijd je de kinderstoel gaat gebruiken. Wil je graag een stoel die je vanaf baby af aan kunt gebruiken? Of is je kind al groter? Dit is ook handig om te weten voor de eventuele accessoires die je moet aanschaffen. De meeste ouders gebruiken een kinderstoel wanneer hun kind kan zitten, dit is meestal tussen de zes en negen maanden oud. Hoe gezellig is het dan om je kindje bij jullie aan tafel te zetten? Ook is dit handig wanneer je gaat oefenen met vaste voeding.

Wil je je kindje al eerder de kinderstoel laten gebruiken? Dan zijn er speciale kinderstoelen en zitjes te koop, die je vast kunt maken aan de kinderstoelen. Bijvoorbeeld de Newborn set van Stokke. Dit is een soort kuipje, waardoor je kindje ligt, maar toch fijn bij jullie in de buurt is. Let wel op dat je je baby niet te lang in dit stoeltje laat zitten, in principe gelden hier dezelfde voorschriften als bij een Maxi-Cosi en autostoel.

Stokke Tripp trapp en Newborn set

Onze favoriet: de Stokke Tripp Trapp

De Stokke Tripp Trapp is een van de bekendste kinderstoelen van Nederland. Deze kinderstoel groeit mee met je kindje. Je kunt deze al vanaf de geboorte gebruiken met de special Newbornset. Je kunt de stoel telkens aanpassen aan de grootte van je kind, waardoor je deze dus enorm lang kunt gebruiken. Daarnaast is dit ook goed voor de juiste houding van je kind. De kinderstoel is gemaakt van stevig hout met een beschermende krasbestendige laag, hierdoor is de kinderstoel ook gemakkelijk schoon te maken. De Stokke Tripp Trapp is in twaalf kleuren te koop, zo kun je de stoel ook nog matchen met je huidige interieur, top toch?!

Stokke clikk

Stokke Clikk

De Stokke Clikk is een handige kinderstoel voor de kleintjes. Daarnaast is deze stoel snel (lees: binnen 1 minuut) in elkaar te zetten, waardoor je hem ook gemakkelijk mee kunt nemen. De Stokke Clikk kan gebruikt worden vanaf ongeveer 6 maanden tot 3 jaar. Dit is dus geen meegroeistoel zoals de Stokke Tripp Trapp, maar een stoel voor de allerkleinsten. De stoel zit comfortabel en is gemakkelijk schoon te maken, fijn voor ouder en kind dus. Ook de Stokke Clikk is in vele kleuren beschikbaar, zodat je een passende stoel kunt kopen bij je huidige meubels.

Welke kinderstoel heb jij in huis?