Zo hoeft gezond eten niet duur te zijn
Vooral in deze tijd willen we allemaal een beetje extra op onze gezondheid letten. Een extra appeltje of sinaasappel voor de weerstand is prima toch? Maar als je een lekkere groente of fruit salade wilt maken dan heb je al snel verschillende ingrediënten nodig, en kan de kassabon naderhand best tegenvallen. Hoe eet je gezond en hoeft dat toch niet duur te zijn? Hieronder lees je een paar interessante tips.
Een moestuintje
Dit is een inkoppertje. Een moestuintje is leuk, lekker en gezond. Verser dan uit je eigen tuin kan niet, dus waarom zou je het niet doen? Het is vele malen goedkoper dan uit de supermarkt. Met een beetje geduld en liefde heb je zo een gezonde hap groenten uit eigen tuin, zo op je bord. In principe kun je alle groenten kweken, zolang je weet wanneer je de zaadjes moet planten. Het is leuk, leerzaam en gezond, dus betrek vooral de kinderen bij dit proces. Gezond eten hoeft niet duur te zijn, en met een moestuintje is het nog leuk ook.
Wist je dat je ook steeds vaker kruidentuintjes terug ziet in keukens? Overigens niet geheel onbelangrijk, zorg dat je lekker kunt koken in een fijne keuken waar je alles bij de hand hebt. Denk hierbij een aan goede keukenmachine, een afzuigkap, en niets is fijner dan een vaatwasser om alle rommel op te ruimen. Het klinkt misschien gek, maar een fijne keuken zorgt er voor dat gezond koken weer leuk word!
Koop je ingrediënten bij de bron
Het is natuurlijk makkelijk om de ingrediënten voor je maaltijd te kopen bij de supermarkt om de hoek. Maar als je het bij de bron koopt dan is het vaak goedkoper en verser. Zelf bestel ik met regelmaat verse producten bij Crisp. Dit is een soort online boodschappenservice maar dan met enkel producten vers van de bron. Een aardappelmaaltijd staat bij veel huishoudens op het menu, samen met groenten en een lekker stukje vlees. Als je een grote zak aardappelen haalt bij de boer dan ben je een stuk goedkoper uit, vaak heeft dezelfde boer ook een variatie aan groenten en fruit in de verkoop. Koop meteen voor een hele week in en je bent een stuk goedkoper uit dan in de supermarkt. Een kippenboer heeft de nodige eitjes en kippenvlees, dus een rondje om het weiland is niet alleen een dagje weg, maar ook voordelig.
Vries je voordeel in
Als je de folders doorleest dan tref je altijd wel een koopje. Twee voor de prijs van één, een kilo wortelen voor de helft van de prijs, etc. Als je meteen groot inslaat en gebruik maakt van deze aanbiedingen dan scheelt het op maandbasis een hoop geld. De meeste producten zijn in te vriezen. Dus maak ruimte in je vriezer, jaag op die koopjes en hamster naar vers en voordelig voedsel. Wie bewaart die heeft wat, ook vlees laat zich makkelijk bewaren voor later in de maand. En buiten dit alles om zijn er tal van internetpagina’s die creatieve manieren van goedkope en gezonde maaltijden prediken. Dus laat jezelf inspireren!