De juiste kleur lipstick: niet altijd een eenvoudige keuze. Een tint te licht of te donker en je hele look is uit balans! Gelukkig zijn er verschillende manieren om het beste uit dit, veelal prijzige, cosmeticaproduct te halen. Met de volgende tips ben je gegarandeerd van een flawless look, zelfs wanneer je niet helemaal de juiste tint in je stash hebt.

Urenlang plezier

Tijdens het uitgaan is het gemakkelijk om te vergeten dat je lippenstift draagt, vooral wanneer je dit in het dagelijks leven niet gewend bent. Een drankje, een leuk gesprek, een dansje: de uren vliegen voorbij. Ineens besef je je dat het al even geleden is dat je je look hebt gecheckt! Een korte blik op je spiegelende Desire 650 case leert je dat het hoog tijd is om bij te werken. Voorkom gênante momenten en maak zelf smudge-proof lippenstift! Bedek je lippen na het opbrengen met een dunne, papieren tissue en een laagje transparant poeder, en ze zijn voorzien van extra bescherming. Eventueel ‘hap’ je met je lippen zachtjes op een schone tissue en herhaal je dit proces nogmaals. Zo ga je extra zelfverzekerd de avond in.

Droomlach

Iedere vrouw droomt van volle lippen en een stralende glimlach. Met een paar simpele stappen maak je je mond optisch groter en opvallender.

  1. Vervaag de rand van je lippen met een dekkende, neutrale concealer.
  2. Zet met een lippotlood een randje om je mond, millimeters buiten de oorspronkelijke rand van je lippen.
  3. Vul de rest van je lippen op met een lippotlood, matte lipstick of glossy variant voor een chiquere look.

Voor een complexere look maak je gebruik van 2 tinten lippenstift. Breng een lichte tint in het midden van je boven- en onderlip aan, en een donkere tint langs de randen. Goed blenden en je lippen lijken optisch nóg groter. Zorg wel dat de kleuren van de verschillende tinten dicht bij elkaar liggen.

Scrub, scrub, scrub

Scrubben is ontzettend goed voor je lichaam en huid! De kwetsbare huid rondom je mond heeft echter meer zorg nodig. Veelvuldig gebruik van lippenstift, maar ook zon of airco kan dit gebied ernstig uitdrogen. Verzorg je lippen daarom regelmatig met een scrubje en een laagje vette balsem.

Een verzorgende scrub maak je eenvoudig van 2 ingrediënten: rijke honing en een schepje grove suiker. Meng deze in gelijke delen in een klein bakje en breng direct aan. Maak draaiende bewegingen en laat vervolgens intrekken. Velletjes verdwijnen als sneeuw voor ze zon! Bovendien verbetert deze eenvoudige behandeling de doorbloeding van je lippen, wat de natuurlijke kleur benadrukt.  

Vandaag is rood…

Rode lippenstift is hot! De juiste kleur vinden kan echter een ware crime zijn. Dit is sterk afhankelijk van je huidskleur. Een tint met een blauwe ondertoon staat geweldig bij een lichte huid, terwijl een bordeaux-kleurige tint weer goed staat bij een donkere huid. Door de kleur van je lippenstift te matchen met je outfit of accessoires zorg je dat deze extra knalt. Zorg voor een fikse voorraad rode sjaaltjes, rode accessoires of hoesjes in verschillende tinten, zodat je iedere look eenvoudig compleet maakt.

Tot de rand

Door een strakke lijn te zetten rondom je lippen, benadruk je nog meer de vorm en de kleur van de lippenstift. Gebruik hiervoor de frontcamera van je tablet door deze in een Lenovo Tab 3 A7 Essential hoes met standaard te zetten, een scherp geslepen lippotlood en een plek met voldoende daglicht. Neem de tijd om je lippenstift aan te brengen en besteed extra aandacht aan de randen. Gebruik bovendien een kwastje om je lippenstift aan te brengen: dit is hygiënischer,  verbetert de levensduur van je product, hij gaat langer mee en het zorgt voor een nauwkeuriger resultaat. Trek tot slot aan de buitenkant van je lippen een strakke lijn concealer en je zult stralen als nooit tevoren.

Hoe zorg jij voor een langdurige flawless look?

Handtekening Jamey