Het inrichten en decoreren van een nieuwe slaapkamer is altijd leuk. Zelfs als je dezelfde kamer opnieuw inricht, brengt dat veel plezier met zich mee. Want het krijgen van nieuwe spullen en het opnieuw mooi maken van een kamer, wie vindt dat nou niet leuk? Ook kost het wat werk. Want je moet toch keuzes maken over bijvoorbeeld de kleur van de muren, je meubels, hoe je alles precies indeelt en ga zo maar door. Met de volgende tips decoreer je een nieuwe slaapkamer als een pro.

Positie van het bed

In elke slaapkamer is de positie van het bed het belangrijkst. Vaak zijn er ook maar één of twee plekken om het bed goed neer te zetten. Daarom is het van belang dat je eerst bepaalt waar je bed komt te staan voordat je bezig gaat met andere dingen. Staat je bed? Dan kun je verder met de rest.

Denk eraan dat je niet een te groot bed koopt voor de ruimte. Een lekker groot tweepersoonsbed is fijn, maar niet altijd nodig. Een twijfelaar of bijvoorbeeld een bed van 140 cm is prima en neemt een stuk minder ruimte in. Als je al geen hele grote kamer hebt, is dat wel zo handig.

Een kleurenpalet

Het bepalen van een kleurenpalet is de volgende stap. Ga je voor een minimalistisch kleurenpalet met zwart en wit of maak je het allemaal lekker kleurrijk? Houd je bijvoorbeeld erg van oranje, en wil je dat terug laten komen? Maak online een inspiratiebord of doe het lekker ouderwets op papier met behulp van bijvoorbeeld tijdschriften. Wees creatief en bepaal voor jezelf wat je een mooi kleurenschema vindt.

Richt de rest in

Naast je bed moeten er natuurlijk een hoop andere dingen komen. Denk aan een kledingkast, een bureau, misschien een boekenkastje, krukje, ga zo door. Zoek deze uit en zorg ervoor dat het goed past bij alles wat er al staat (zoals je bed). Nadat je dit allemaal neergezet hebt, kun je er nog een hoop mee. Dat doe je allemaal met decoratie.

Decoratie kan een kamer echt enorm anders aan doen laten voelen. Met bijvoorbeeld plantjes wordt het erg sfeervol en gezellig. Door posters en lijstjes aan de muur te hangen, krijgt de kamer een knusser gevoel. Zet bureau accessoires op je bureau om het gezellig te maken. Leg je bed vol met kussentjes en dekentjes voor een warme en cozy sfeer. Speel met kleur en maak het gezellig met alles wat je leuk vindt. Doe eens gek en voeg kamer decoratie toe die je normaal niet toe zou voegen.

Zó decoreer je je nieuwe slaapkamer