sociaal blijven coronacrisis

Blijf thuis is het advies. Blijf 1,5 meter van elkaar vandaan en blijf vooral binnen als je niet weg hoeft. Dat kan er voor zorgen dat je je wat minder sociaal voelt. Maar dat hoeft niet! Er zijn tal van manieren om toch lekker sociaal te blijven. Ook tijdens de Corona crisis!

Gewoon een belletje

De meest simpele manier om toch in contact te blijven is door gewoon even te bellen. Pak die telefoon op, draai het nummer en bel! Tuurlijk zijn er nog zat mensen die lekker thuis aan het werk zijn. Maar die zullen vast en zeker blij zijn als ze merken dat je toch aan hem of haar denkt.

Sms’en of stuur een WhatsApp berichtje

Nog zo’n hele bekende manier van communicatie. Een kort bericht, een lang bericht. Het maakt niet uit. Maar met WhatsApp ben je al snel een poosje zoet als je vriend of vriendin ook de tijd heeft om lekker te kletsen. Het leuke aan WhatsApp is dat je ook Voice berichten naar elkaar kunt sturen. Dus mocht je niet de tijd hebben om de hele tijd aan de telefoon te hangen, maar wel graag praat dan kan je dit ook gebruiken om lekker even te kletsen.

Lekker sociaal ook tijdens de Corona crisis!

FaceTime eens met opa en oma!

FaceTime is bij ons echt een uitkomst. We willen natuurlijk onze ouders zo veilig mogelijk houden (wat best lastig is gezien ze beide een vitaal beroep hebben en dus niet in een bubbel binnen kunnen blijven). Daarom hebben wij besloten voorlopig even niet op bezoek te gaan. En dat is zowel voor de kinderen als voor opa en oma niet altijd even makkelijk. Daarom FaceTimen we elke dag voor het slapen gaan even. Wist je trouwens dat je ook met meerdere mensen tegelijk kunt beeldbellen? Zo hebben wij al eens met mijn zus en haar kinderen én opa en oma tegelijk gebeld. Super gezellig en zo ziet iedereen elkaar toch weer eens tegelijk!

En wat nog meer?

Wat dacht je van een kaartje sturen, of een bosje bloemen? Daar mee sturen je ook nog eens de bloemisten die ons nu hard nodig hebben. Of een simpel mailtje? Ook dat hoeft niet heel veel moeite te kosten toch? Daarnaast hebben we ook nog eens Social Media. Zelf ben ik het meest actief op Instagram en Facebook. En op beide kun je ook DM’en met elkaar.Wist je dat je ook via Instagram kan DM’en op je laptop?

Online zijn er zo veel leuke dingen die je ook samen met je vrienden en vriendinnen kan doen. Wat dacht je van de Sims of andere games zoals het Circus Casino. Zoek eens op Google naar multiplayer games en er is voldoende te vinden! Super gezellig om samen met je vrienden te doen!

De Koning heeft net als velen gesproken over het eenzaam worden in deze donkere tijd, hij noemde het het eenzaamheidsvirus. Maar dat hoeft gelukkig vandaag de dag echt niet. Er zijn zo veel moderne technologieën om in contact te blijven met je dierbaren. Je hoeft je dus echt niet eenzaam te voelen. Laten we vooral een beetje sociaal zijn, en ook even denken aan de mensen om ons heen die wel eenzaam zijn! Ook al heb je geen telefoon nummer, het kan nooit kwaad om even een briefje te schrijven of een kaartje te sturen om te kijken of je iets voor elkaar kan betekenen.