Energie, het blijft een nogal heikel discussiepunt. Betaal je nu teveel of kun je voor een goede ‘aanbieding’ kiezen? Wat wijsheid is in deze tijd is eigenlijk de vraag en om eerlijk te zeggen weten wij het ook niet. Wel weten we dat het altijd verstandig is om energie te besparen, of het nu duur is of niet. Energie besparen is namelijk niet enkel goed voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Bij verwarmen met een kachel

Een echte koude winter hebben we gelukkig nog niet gehad, maar die kan natuurlijk wel nog gaan komen. Ook in maart kan het nog makkelijk vriezen, waardoor we geneigd zijn de thermostaat een paar graadjes hoger te zetten. Natuurlijk moet je geen kou lijden in huis, maar een dekentje kan bijvoorbeeld al wonderen doen. Is dat niet voldoende? Verwarm dan bij met een petroleumkachel. Deze petroleumkachels, zoals de kouskachel en gevelkachel, kunnen ervoor zorgen dat het binnen no-time lekker warm is bij jou thuis.

Niet thuis? Lampen uit!

Wanneer je niet thuis bent draai je die thermostaat natuurlijk uit, maar hoe zit het met je lampen? Telkens wanneer je een ruimte verlaat raden wij je aan om de lamp uit te doen. Maak hier een gewoonte van en laat ook geen onnodige verlichting branden als je niet thuis bent. Ook niet voor de inbreker, want deze weet evengoed wel of je er wel of niet bent.

Wel thuis? Kaarsjes aan.

Ben je wel thuis, dan kun je in plaats van de verlichting aan te doen ook kiezen voor een wat sfeervoller licht. Kies bijvoorbeeld ervoor om de kaarsjes aan te doen. Dit geeft ook fijn sfeerlicht en kost je enkel de kaars of een deel ervan. Vind je dit licht echt te weinig, vervang dan al je lampen door energiezuinige led-lampen!

Douche niet te lang

Hou jij ook zo van een lange warme douche? Ergens snappen wij dat heel goed en op z’n tijd moet dat ook zeker kunnen. Maak er alleen geen gewoonte van, want het kost je aardig wat energie. Beter zet je de wekker en douche je lekker kort. Zo bespaar je niet alleen geld, maar ook nog eens tijd die je aan andere (leukere) dingen kunt besteden.

Check je energie contract

Tot slot is en blijft het altijd aan te raden om je energie contract regelmatig te checken. Zeker wanneer je nu variabel hebt kan het zich lonen om voor een leuk tarief te kiezen en dit vast te zetten. Zo kom je niet meer voor verrassingen te staan.