Gezelligheid in huis, met name in de winter vinden we dit belangrijk. Logisch ook, want we zitten veel binnen en wat is er dan fijner om er lekker cosy bij te zitten. Juist! Onze woonkamers zijn vaak wel al sfeervol, maar hoe zit het met jouw keuken? In dit artikel geven we je 5 praktische tips waarmee je die gezellige sfeer ook in je keuken doortrekt.

1. Steenstrips aanbrengen

Om nu je complete keuken te gaan verbouwen voor een beetje sfeer in je keuken is natuurlijk heel rigoureus en kostbaar. Wist je dat je wel heel makkelijk bijvoorbeeld de achterwand kunt vervangen? Steenstrips online bestellen is hierbij onze ultieme tip! Gebruik hiervoor Isodeco, want dat werkt supermakkelijk en ziet er ook nog eens fantastisch uit. Kies strips met een mooie kleur en afwerking om die fijne sfeer te krijgen.

2. Groen in de keuken

Ook groen in de keuken is een mooie toevoeging om een boel sfeer te krijgen. Dit hoeft overigens geen hele grote plant te zijn, het kan ook een klein plantje zijn of zelfs lekker praktisch een kruidenplantje. Zet het in een leuk kleurrijk potje en je hebt weer wat meer sfeer te pakken.

3. Werk met verschillende soorten verlichting

In de keuken is een goede verlichting natuurlijk essentieel. Je moet er goed kunnen koken en werkt er ook met scherpe en gevaarlijke voorwerpen. Goed licht is hierbij dan ook heel erg belangrijk. Toch kan het soms fijn zijn om die verlichting wat te kunnen dempen. Gebruik daarom een lamp die je kunt dimmen of kies voor extra verlichting die niet zo fel is. Zo kun je kiezen wat bij het juiste moment past.

4. Leuke en praktische decoratie

Ook in de keuken vind ik decoratie belangrijk. Decoratie maakt je ruimte namelijk een stuk gezelliger en sfeervoller en het maakt je interieur persoonlijk. Kies leuke decoratie en kies hierbij het liefst voor een groot item als blikvanger in plaats van allemaal kleine ditjes en datjes. Investeer in mooie stukken! Dit kan bijvoorbeeld een mooie kandelaar zijn, maar ook een praktische luxe fruitschaal of een bloempotje voor dat fijne kruidenplantje.

5. Kaarsjes

Tot slot kaarsjes. Kaarsjes maken elke ruimte meteen een stuk sfeervoller en dus ook de keuken! Het lijkt misschien een beetje gek om kaarsjes in je keuken te branden, maar probeer het maar eens. Tijdens het koken bijvoorbeeld of tijdens het opruimen, het doet lekker rustgevend aan en het staat natuurlijk ook hartstikke gezellig!