Zo bescherm je jezelf tegen de zon

Het is zomer en velen van ons blijven deze vakantie thuis. In de tuin kun je natuurlijk ook heerlijk genieten van het mooie weer, maar het is wel belangrijk om jezelf en je gezin goed te beschermen tegen de zon. In dit blog delen wij een aantal tips met je, lees je mee?

Schaf een goede parasol aan

Een parasol is een echte musthave voor de tuin. Zo kun je lekker buiten zitten, zonder continu in de felle zon te zitten. Zelf hebben wij ook eenmalig een goede parasol aangeschaft, waar we al jaren plezier van hebben. Naast dat een duurzame parasol fijn is als zonbescherming, staat het ook nog eens mooi bij je tuinset. Zo creëer je een gezellig zithoekje waar jij vele uurtjes zult genieten.

Patio Pro Garden Parasol

Zonbescherming voor je huid

Naast een parasol, is de juiste zonbescherming voor je huid natuurlijk ook enorm belangrijk. Ook in de schaduw kun je verbranden! Kies dus altijd een product dat bij jouw huid past. Smeer jezelf en je kids regelmatig in, zeker als ze gespeeld hebben met water, zodat ze altijd beschermd zijn. Kies voor je kinderen ook altijd een zonneproduct met hoge factor. Als extra verzorging voor de huid kun je jezelf (en je kinderen) na het douchen insmeren met een after sun product.

Kies vaker voor een T-shirt of hoedje

Wanneer je veel in de zon zit, kan het vooral voor kinderen, handig zijn om de kleding hier op aan te passen. Trek ze bijvoorbeeld vaker een T-shirt aan om de huid te beschermen, of zet een hoedje of petje op zodat de zon niet continu op het hoofd schijnt. Zo voorkom je verbranding en/of een zonnesteek en kunnen je kids toch lekker spelen in het zonnetje!

Wat is jouw tip om jezelf en je gezin tegen de zon te beschermen?

Zo bescherm je jezelf tegen de zon