Zonbescherming

Het zonnetje gaat weer steeds meer schijnen en we gaan richting de zomer. De hoogste tijd om ons te verdiepen in de juiste zonbescherming voor onze kids. Nu is er al veel bekend over zonbescherming voor normale huidjes, maar voor kinderen met een gevoelige en/of eczeemhuid is een stuk minder te lezen. In dit artikel deel ik mijn beste zonbescherming tips met je voor kindjes met een gevoelige huid. Lees je mee?

Geen parfum of alcohol

Dit is misschien wel de belangrijkste tip: kies een zonnebrand die geen parfum of alcohol bevat. Dit zijn twee toevoegingen die niet bevorderlijk zijn voor gevoelige huidjes. Gelukkig zijn er steeds meer merken die parfum- en alcoholvrije zonbescherming maken voor kindjes. Denk dan aan bijvoorbeeld Bioderma, Avène, Weleda en Ladival. We zijn al snel verwend met de fijne (parfum)geuren van zonnebrand, maar geloof mij: zonder parfum en alcohol is veel beter voor gevoelige huidjes.

Zonbescherming tips gevoelige huid

Minerale filters: wat is het en hoe werkt het?

In minerale zonnebrand worden meestal naast minerale filters, ook chemische filters gebruikt. Het verschil tussen chemische en minerale filters is dat chemische filters UV straling absorberen en minerale filters het juist reflecteren. Daardoor zijn minerale filters sterker dan chemische filters. Omdat minerale filters niet in de huid trekken, zijn ze een stuk veiliger voor gevoelige huidjes. Daarnaast zijn minerale filters ook beter afbreekbaar, wat ook nog is beter is voor het milieu. Heeft je kind last van een gevoelige huid? Zoek dan altijd een zonnebrand met minerale filters, zoals bijvoorbeeld die van Avène.

Avene factor 50

Mijn ervaring met de zonnebrand van Avène Eau thermale

Omdat Noé al vanaf kleins af aan een eczeemhuid heeft zijn wij al snel uitgekomen bij de producten van Avène. Toen we eenmaal merkte dat haar huid hier positief op reageerde zijn wij ook de zonnebrand producten gaan gebruiken. Op dit moment smeer ik haar in met factor 50 Lait Minéral. Deze smeert echt super en trekt goed in.

Wat voor zonnebrand gebruik jij voor jouw kids?

De beste zonbescherming tips voor kindjes met een gevoelige huid

De beste zonbescherming tips voor kindjes met een gevoelige huid