Een ring is een sterk symbool en word veelal gebruikt om liefde uit te drukken. Maar er zijn nog zo veel meer betekenissen voor een ring! Ik vertel je er vandaag graag meer over. Lees je mee?

Liefde

De belangrijkste reden voor een ring die wij kennen is het uitdrukken van liefde. In Amerikaanse series herken je het wel, hoe groter de steen hoe “groter” de liefde. Gigantische onzin als je het mij vraagt. Maar goed, de bedoeling van een ring om liefde uit te drukken is natuurlijk wel erg mooi!

Een grappig weetje, veel mensen geloven dat wanneer de vrouw haar trouwring verliest ze ook haar man verliest.

Vriendschap

Ook een van de meest bekende manieren is om je vriendschap met iemand te verzegelen. Maar naast dat het voor vriendschap staat word deze vriendschapsring ook vaak gebruikt als verlovingsring. Best grappig!

Maar naast deze twee meest bekende manieren van ringen geven zijn er natuurlijk nog tal van andere redenen om een ring te geven of zelf te kopen. Ik besloot namelijk om aan mijn moeder een mooie ring te geven. Niet voor moederdag of een verjaardag. Maar gewoon om te laten zien dat ik vind dat ze iets moois verdient. Een soort van liefde uitspreken, maar niet omdat het moet. Maar omdat het gewoon kan. Ik heb de ring gekozen op Chanti.nl. De blauwe steen in het midden past perfect bij mama omdat dit haar favoriete kleur is. En tja, ze is nou eenmaal net een ekster, alles wat glimt is goed!

Zelf heb ik toen ik 16 werd ook een mooie ring gekregen voor mijn verjaardag. Precies als de ring die mijn moeder nu krijgt zat er ook een mooie blauwe steen in. Ik denk dat dit toch echt iets is wat ons verbind. De kleur blauw, en het geweldige glimmen. Daar word je toch vrolijk van!

Ik kan niet wachten om het gezicht te zien van mijn moeder als ze haar cadeau krijgt! Wat vinden jullie? Is een ring alleen voor trouwen of verloven? Of zijn er nog meer mooie redenen om er een te geven!