Woonkamer trends 2019

Denk je erover na om dit jaar je interieur aan te pakken? Dan is het altijd handig om te weten wat de woonkamer trends van 2019 zijn. Laat je inspireren, wellicht zit er wat moois voor je bij! In dit artikel deel ik mijn favoriete woonkamer trends van dit jaar met je, lees je mee?

Warme- en pastelkleuren

Dit jaar zien we veel warme- en pastelkleuren in het interieur terug. Denk daarbij aan okergeel, koraal en roestbruin. Het is erg gaaf om bijvoorbeeld voor een okergele of roestbruine bank te gaan, dan heb je een echte eyecatcher in huis. Wanneer je dit iets te gek vindt, kun je ook gaan voor decoratie in deze kleurtinten zoals kussens of een plaid. Om meer warmte in je interieur te creëren, kun je ook wandlampen in je woonkamer ophangen. Deze geven ook warm licht af, wat perfect past bij de trends van dit seizoen. Via Lampen24 kwam ik een paar prachtige hanglampen voor boven de eettafel tegen die perfect passen bij deze warme trend. Een tip van mij, je kan op hun site ook per ruimte kijken naar de trends! Echt een aanrader dus!

Woonkamer trends 2019

Ronde vormen in o.a. meubels en decoratie

Wat we ook veel zien, is het gebruik van ronde vormen in je interieur. Je kunt gaan voor ronde meubels, zoals een ronde salontafel of eettafel. Of juist ronde decoratie toepassen in je woning, zoals spiegels en hanglampen boven de eettafel. Tegenwoordig zien we veel ronde lampen welke je leuk kunt verwerken in je interieur. Persoonlijk vind ik zelf dat ronde vormen ook net wat zachter staan in huis, dan harde vierkante vormen. Dit geeft meer rust in je interieur.

Verlichting

Verlichting wordt steeds belangrijker in het interieur. Eerder was het vooral functioneel, nu is het een combinatie van functioneel en decoratief. Of je nu kiest voor een kleine tafellamp, grote vloerlamp of een aantal mooie hanglampen.Verlichting is onmisbaar om van je interieur een gezellige plek te maken. Daarnaast zijn ledhanglampen ook nog eens zuinig, waardoor je extra kunt genieten van warmte en gezelligheid in huis. Denk je erover om een hanglamp te kopen? Doe dan eerst inspiratie op voor welke hanglamp je gaat, kijk in interieurbladen of scroll door mijn Pinterest!

Hoe maak jij jouw woonkamer gezellig dit najaar?

Woonkamer trends 2019