Ben jij zo’n geluksvogel die na de gezellige decembermaand al snel de koffers mag gaan pakken voor een fijne trip? Tel je zegeningen. Want van een fijne wintersport tot een winterzon vakantie, een trip in de eerste maanden van het nieuwe jaar maken lijkt de garantie tot het voorkomen van de welbekende winterdip. Veel mensen vinden het prima in de gezellige feestmaanden in ons land, maar januari kan dan wel een beetje als een flinke domper voelen. Zeker wanneer koning winter in ons land niet zijn werk doet, en het druilerig ‘net niet’ weer is. Maar wanneer jij dus zo’n geluksvogel bent, dan is het nog steeds wel slim om de juiste voorbereidingen te treffen. Daarom hier een korte checklist om er zeker van te zijn dat jij goed voorbereid die kant op gaat.  

Nooit meer verdwaald 

Dankzij alle technologische ontwikkelingen is het natuurlijk écht niet meer nodig om te verdwalen op vakantie. Kaarten kun je thuislaten en ook de TomTom is niet meer nodig, alles kan gewoon vanaf je mobiele telefoon. Maar schaf hiervoor wel een goed exemplaar aan, want je bent er zeker op reis behoorlijk afhankelijk van. De iPhone 15 is een aanrader op dit moment. Hij is van de beste kwaliteit, maar ook voor reizigers voorzien van zeer handige functies, zo is er een satelliettelefoon functie. Daarmee heb je met deze telefoon nog steeds bereik in onherbergzaam gebied, zelfs wanneer het normale netwerk het laat afweten. Zowel handig voor de zomervakantie waarbij je gaat hiken, als de wintersportvakantie. Ook is hij natuurlijk perfect waar het gaat om het vastleggen van de mooiste moves op de piste en deze naar je vrienden te sturen. 

Download het 

Data is niet in ieder buitenland geldig, en tevens is niet overal het netwerk even goed als in ons land. Daarom is het raadzaam om een app te downloaden die je voorziet van een offline kaart, een goede optie is maps.me. Ook een offline vertaalapp is een aanrader, zeker wanneer je de taal in een land totaal niet beheerst. Zo kun je altijd de weg terug vragen. Dus download vooraf de nodige zaken. 

Weer die zon 

Naast alle technische voorbereidingen is het ook belangrijk om op te passen met de zon, ook wanneer je op wintersport bent. In de winter heeft onze huid al een tijdje geen zon ervaren, deze komt dan ook harder aan wanneer je in de winter weer aan de zon wordt blootgesteld. Zelfs wanneer de zon niet volop schijnt, is het goed je wel in te smeren. Want met een gezond tintje terugkomen is leuk, een vuurrood gezicht juist weer niet. Plus je vergroot het risico op huidkanker.

Kortom, geniet lekker van die wintervakantie. Wellicht een idee om het volgend jaar zelfs om te wisselen met de zomervakantie, de periode waarin het in ons eigen land ook vaak wel goed toeven is. Maar bereid je wel goed voor, want ook hierbij is het een cliché maar wel waar; een goede voorbereiding is het halve werk!