Het smeerseizoen is alweer begonnen en hier zijn we maar wat blij mee. Het betekent namelijk veel zon, veel buitenzijn en lekker genieten van heerlijke temperaturen. Goed smeren met een fijne SPF is hierbij een must, want doe je dit niet dan kan je huid makkelijk en snel verbranden in de zon. Ook is de kans op huidkanker vele malen hoger wanneer je je niet insmeert en kun je rekenen op vroegtijdige huidveroudering. Om je een handje te helpen geven we je 5 tips om een zonnebrand tegen te gaan.

1. Kies een goede SPF

Alles begint bij het kiezen van een goede SPF. Nu vraag je je natuurlijk af wat een goede SPF is, want hierover zijn de meningen nog wel eens verschillend. Kies voor het gezicht een aparte zonnebrand voor het gezicht met een SPF50 bescherming. Voor het lichaam kun je ook kiezen voor factor 50, maar mocht je dit teveel vinden ga dan minimaal voor SPF30. Die van Heliocare is bijvoorbeeld heel fijn met de Heliocare Advanced Bruiningsspray SPF 50. De voorkeur gaat uit naar een minerale zonbescherming, want deze trekt niet in de huid maar vormt een beschermend laagje op de huid dat de zonnestralen weerkaatst. Veel beter voor onze huid dus en ook zeker voor het milieu!

2. Blijven smeren

Enkel smeren voordat je de zon in gaat is helaas niet voldoende. Gedurende de dag moet je blijven bijsmeren, zowel op je lichaam als op je gezicht. Een SPF werkt namelijk maar een bepaalde tijd en na uren is deze werking verloren en doet het dus niks meer voor je. Zet desnoods je wekker om het niet te vergeten! Ook na het zwemmen, afdrogen en zweten smeer je opnieuw, ook al is jouw SPF waterproof.

3. Zoek de schaduw op

Belangrijk is om niet de hele dag in de zon te zitten. We snappen dat het heerlijk is en je een fijn kleurtje wilt opbouwen, maar af en toe de schaduw opzoeken is heel slim. Zeker tijdens de middaguren waarbij de zon op zijn felst is. Dat is tussen ongeveer 12.00 en 15.00 uur. Ga of naar binnen en hou een fijne siësta of pak een parasol!

4. Petje (en zonnebril) op

Wist je dat het niet alleen voor je huid goed is om deze te beschermen tegen de zon, maar ook je hoofd en je ogen? Je hoofd bescherm je makkelijk door een petje of een hoed op te zetten. Dit maakt evengoed ook fijn wat schaduw voor je gezicht. Je ogen bescherm je met een goede zonnebril. Een goede zonnebril bevat namelijk ook een UV-protectie voor je ogen.

5. Draag UV-kleding

Wil je het echt goed doen, dan kun je UV-kleding dragen. Voor kinderen is dit helemaal ideaal, aangezien ze vaak de hele dag in het zwembad hangen. Op die manier hoef je niet telkens opnieuw het hele lijf in te smeren, maar enkel het gezicht en de blote delen van de huid, zoals de onderarmen en/of de benen. Met UV-kleding bescherm je de huid goed, want het houdt 98% van de UV-stralen tegen.

Geniet van het zonnetje en bescherm je huid!