Nu het bijna Kerstmis is kunnen we nog volop genieten van alle gezelligheid in huis, maar over nog geen twee weken komt daar verandering in. Wanneer de boom eenmaal het huis uit is en alle kerstspullen opgeruimd zijn is je huis opeens heel kaal en saai. Tijd om daar wat aan te doen, want wat dacht je van een lekker fris nieuw interieur? Je hoeft er echt geen duizenden euro’s voor uit te geven, maar kunt met kleine en vrij simpele veranderingen al veel teweeg brengen.

1. Nieuwe eetkamerstoelen

Wanneer je een beetje op je meubels uitgekeken raakt kan dat soms voor aardig wat frustratie zorgen. Een compleet nieuwe inrichting kost je bakken met geld en doe je dus niet zomaar even. Beter kun je het wat subtieler aanpakken, door bijvoorbeeld nieuwe eetkamerstoelen aan te schaffen. Dit geeft je eethoek een compleet andere look, ook al is de rest zoals de tafel hetzelfde. Ga eens voor leuke kuipstoelen, mooie leren stoelen of wat dacht je van een eetbank? Bij A-meubel hebben ze in ieder genoeg keuze waardoor je altijd wel iets kunt vinden wat bij jouw wensen en interieur past.

2. Salontafel

Wil je iets nieuws voor bij je zithoek? Een nieuwe salontafel kan al een groot verschil maken. Heb je nu een rechthoekig exemplaar staan, dan kun je wat met de ruimte spelen door voor een ronde salontafel te gaan. Kies ook eens een ander materiaal, dat doet al heel veel. Wil je je salontafel laten staan voor wat het is? Koop dan een leuk bijzettafeltje met een toffe plant erop. Die vervangt meteen de gezelligheid van de kerstboom!

3. Vloerkleed

Ook leuk voor je zithoek is het neerleggen van een vloerkleed. Hiermee baken je dit gebied af, waardoor het knusser aanvoelt. Een rond vloerkleed speelt met de ruimte en laat het wat groter ogen, een rechthoekig vloerkleed is wat meer allesomvattend. Kies een mooi en subtiel exemplaar of ga voor een statement met een lekker kleurtje erin.

4. Nieuw kleurtje op de muur

Iets wat heel veel voor je complete woonkamer doet is een nieuw kleurtje op de muur. De meeste mensen krijgen het al warm bij het idee, maar eigenlijk is dit projectje zo gepiept. Je hoeft enkel je meubels wat aan de kant te schuiven en de vloer af te plakken en je kunt beginnen.

5. Vervang je decoratie

Iets waarmee je vrij goedkoop verandering in je interieur teweegbrengt is het vervangen van je decoratie. Kies voor wat grotere luxe stukken in plaats van kleine ditjes en datjes. Ga eens voor een andere accentkleur (die bijvoorbeeld heel goed bij jouw nieuwe kleur op de muur past) of haal juist wat items weg wanneer er vrij veel staat. Dit zijn kleine aanpassingen voor een kleiner budget, maar kunnen veel verschil maken.