Het toilet wordt het langst uitgesteld, wanneer het gaat om verbouwingen. Is je toiletpot nu toch echt aan vervanging toe en ben je op zoek naar een nieuw toilet? Lees dan snel verder en ontdek welke WC het beste bij jou past.

Het verschil tussen een staand toilet en een hangtoilet

In de meeste woningen tref je een ouderwets staand toilet of een hangtoilet. Een staand toilet is een toilet dat, zoals de naam het al zegt, op de vloer staat. Hierbij zit de afvoer in de vloer verwerkt. De meeste staande toiletten zijn nog vlakspoel toiletten. De boodschap valt dan eerst op een plateau. Dit kan zorgen voor vervelende geuren en dat wordt vaak als onprettig ervaren.

De meeste mensen die hun toilet verbouwen of een nieuwbouwwoning kopen, kiezen voor een hangtoilet. Hierbij is de afvoer in de muur verwerkt, waardoor de vloer vrij blijft. De meeste hangtoiletten zijn diepspoel toiletten. Hierbij valt de boodschap direct in het water. Dit voorkomt vervelende geuren en is een stuk eenvoudige schoon te maken dan een vlakspoel toilet. 

Compact toilet voor kleine ruimtes

Toiletruimtes zijn vaak klein. Een toiletruimte wordt dan ook niet voor niets ‘het kleinste kamertje’ genoemd. Is jouw toilet wel heel klein en zit je met je knieën tegen de deur? Dan is het misschien tijd om je standaard toilet te vervangen door een compact toilet. Een compact toilet is minder diep, waardoor er meer beenruimte overblijft. 

Combineer het compacte toilet met een ondiep inbouwreservoir, om zoveel mogelijk ruimte te besparen. Het verschil in centimeters lijkt heel klein. Het maakt echter een enorm verschil!

Toiletten met stijlvolle kleuren

Ben je op zoek naar een stijlvol toilet die een unieke uitstraling verzorgt? Kies dan voor een toilet met een unieke kleur. Denk hierbij aan kleuren zoals legergroen, mat taupe of mat roze. Wie dit iets te kleurrijk vindt, kan ook kiezen voor een matzwart toilet of een mat wit toilet voor een stijlvolle uitstraling.

Wil je een toilet kopen en ben je nieuwsgierig naar welke kleuren en stijlen er nog meer te vinden zijn? Bij Tegeldepot vind je een enorm aanbod aan stijlvolle toiletten.

Wel eens gehoord van een douche-wc?

Heb je wel eens gehoord van een douche-wc? Dit is een toilet met reinigingssysteem. Met een simpele druk op de knop komt er lauwwarm water onder de bril vandaan, waarmee je je intieme delen goed kunt reinigen. Wc-papier heb je niet meer nodig. Een douche-wc beschikt namelijk ook over een föhn om na te drogen.