Wat zijn de gezondheidsvoordelen van seks?

Het menselijk lichaam is gebouwd om veel te bewegen. Dagelijks minimaal 30 minuten bewegen wordt aangeraden. Ook gezonde voeding is belangrijk, want het is de brandstof voor je lichaam. Bovendien blijf je door gezonde voeding makkelijker op een gezond gewicht. Maar seks heeft naast veel genot ook andere handige voordelen, gezondheidsvoordelen wel te verstaan. Ben jij benieuwd wat seks voor je gezondheid doet? Lees dan even verder!

Calorieën verbranden

Laten we beginnen bij het begin. Bij een gemiddelde, goede vrijpartij kun je iets meer dan 100 calorieën verbranden. Correct, je leest het goed. Als je dus weinig motivatie kunt opbrengen om te gaan sporten, kan dit een mooi alternatief zijn om je fysieke fitheid te verbeteren (of weer op peil te krijgen). Kortom, we kunnen dus wel stellen dat regelmatig tussen de lakens duiken met je partner resulteert in een boost voor je gezondheid. Zo train je je beenspieren met de staande ‘doggy style’, maar zijn er ook nog genoeg andere standjes voor het trainen van andere spiergroepen. Sommige mensen willen niet alleen experimenteren door verschillende seksstandjes uit te proberen, maar besluiten ook een geheel nieuwe dimensie in hun seksleven toe te voegen met behulp van een Easytoys seksspeeltje. Je moet er van houden, maar het introduceren van een spannend speeltje in de slaapkamer kan de seks nóg geweldiger maken. Helemaal als je het speeltje samen met je partner kunt gebruiken.

Goed voor je weerstand

Seks is ook nog hartstikke goed voor je weerstand, maar hoe zit dat dan precies? Door een aantal keer per week seks te hebben, zul je een hogere concentratie immunoglobuline A-waarde hebben. Dit versterkt je immuunsysteem. Hierdoor ben je minder snel vatbaar voor griep en verkoudheid. Bovendien kan het hormoon oxytocine, dat al schijnt vrijgemaakt te kunnen worden door 20 seconden intensief te knuffelen, het stressniveau aanzienlijk verminderen. Ze noemen het daarom ook wel het knuffelhormoon. Bovendien komt het lichaam sneller tot rust en kan een verhoogd oxytocine-gehalte zorgen voor meer vertrouwen en verbondenheid met partnerlief.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van seks?