Nedis Smartlife

Bram en ik zijn beide gek op “handigheidjes” in huis. Zo hadden we al een video deurbel en staan er in de woonkamer en op de slaapkamer al tijden een Google Nest Hub. Samen met Nedis Smartlife gingen wij de uitdaging aan om ons huis helemaal smart te maken. Of dit gelukt is, en hoe dit bevalt vertel ik je in dit artikel!

Een slim huis, wat is dat nou?

Een slim huis is een huis waarin je alle mogelijke systemen automatiseert. Denk hierbij aan de mogelijkheid om je lampen te bedienen, muziek, maar ook bijvoorbeeld de beveiliging of babyfoons. Het is helemaal handig als je dan ook alles van uit 1 systeem kan bedienen. Wij hebben hiervoor het systeem van Google. Maar een andere bekende is bijvoorbeeld Alexa. Naast dat je apparaten aan en uit kunt doen kun je je woning nog slimmer maken door met de instellingen te spelen. Denk hierbij aan het automatisch aanzetten van lampen wanneer je thuis komt, de thermostaat die aanspringt als je na je werk naar huis rijd of bijvoorbeeld de camera die gelijk een melding geeft op je telefoon wanneer er een onbekend gezicht op je terrein komt.

Dit hebben wij allemaal “smart” gemaakt

Wij hebben er voor gekozen om ALLE lampen in huis te vervangen. Niet alleen een stuk zuiniger, maar ook ideaal voor wanneer je met volle handen door het huis loopt. Omdat er op beide verdiepingen bij ons een Google Nest Hub staat kan ik in elke ruimte in huis met stembediening de lampen aan en uit zetten.

Naast dat wij alle lampen hebben vervangen hebben wij ook een groot deel van onze schakelaars vervangen. Niet alleen omdat die van Nedis ongelofelijk mooi zijn, (lees: ze zijn echt MEGA modern) maar ook omdat we dan de verlichting nog met de knop aan en uit kunnen zetten (dus zonder stembediening) en zonder dat de connectie van de lamp verloren gaat. Scheelt een hoop kopzorgen kan ik je vertellen. 

Nedis schakelaar

Verder hebben wij nu ook een slimme weegschaal welke onze afvalrace in de gaten houdt (en bijhoudt in de app). Slimme stekkerdozen naast het bed voor alle opladers én een beveiligingscamera voor buiten. We hadden ook 2 babyfoons besteld, maar deze hebben wij voor nu nog niet in gebruik omdat deze niet gekoppeld kunnen worden met de Google Nest Hub. Dat betekent dat je alleen de babyfoon kunt bekijken via de app. En dat vind ik zelf niet heel handig omdat bij iedere piep mijn telefoon af gaat. Mocht dit ooit veranderen dan willen wij ze zeker in gebruik gaan nemen!

De kerstverlichting hebben we zelfs smart gehad! Door een smart stekker tussen de verlichting en het stopcontact te zetten konden wij door middel van “hey google, zet de kerstboom aan” de kerstverlichting aanzetten. Wat is dat handig zeg!

De lampen

Door het hele huis hebben wij alle lampen vervangen. Zo hebben we bij onze nachtlampen de Smart LED Filament Lamp. In onze hal hebben wij gekozen voor een complete plafondlamp. Deze bestaat uit een super strak design en led paneel. Dus geen losse lampen die je er in en uit haalt. De meeste lampen van Nedis Smartlife zijn beschikbaar in “wit” of “kleur”. Wanneer je kiest voor wit dan kun je deze via de app nog van wit tot warm wit instellen. Wanneer je voor kleur gaat kun je alle kleuren van de regenboog kiezen. Wij hebben overal gekozen voor witte lampen, behalve in de woonkamer omdat we het bij films nog wel eens leuk vinden om de lampen mee te laten kleuren. 

Overigens kun je in de app ook een scene instellen. Zo kan je vooraf instellen dat bijvoorbeeld je woonkamer verlichting ’s avonds op dimlicht gaat om zo meer sfeer te krijgen. Of wanneer je op vakantie gaat kun je instellen dat je lampen iedere dag om 18.00 uur uur aangaan en om 23.00 uur weer uit gaan zodat het lijkt dat er iemand thuis is. Gelijk goed tegen inbrekers dus!

Nedis lamp uit

Hier staat de filament lamp uit, maar het blijft een plaatje om te zien!

Nedis lamp aan

Hier staat de filament lamp aan.

Smart lichtschakelaar

Persoonlijk vind ik de Wi-Fi smart lichtschakelaar écht fantastisch. Naast dat ze er super fancy uit zien, zijn ze ook écht handig. Iedere lamp die je aansluit met deze schakelaar kun je smart maken en bedienen met je stem. Waar je wel rekening mee moet houden is een neutraal draad. Deze zit niet standaard in iedere inbouwdoos. Deze heb je nodig om de spanning continue te houden waardoor de lamp altijd “geconnect” blijft. Het is even een klusje, maar wanneer je het eenmaal allemaal hebt hangen ben je er zeker blij mee! De smart lichtschakelaar is trouwens ook als dubbele schakelaar beschikbaar. Helaas heb ik nog geen wisselschakelaars voorbij zien komen. Houd daar wel rekening mee, want daar werken deze schakelaars (nog) niet op. Er is overigens wel een manier voor om het werkend te krijgen, maar hiervoor kun je beter even advies vragen aan Nedis.

Beveiliging

Begrijp me niet verkeerd, we wonen echt wel in een nette buurt. Toch vind ik het een fijner gevoel wanneer ik weet dat ik een melding krijg als er zomaar een vreemde op ons terrein loopt. Toen we hier net woonden is er een autobrand geweest. Niemand had toen camera’s en er is daardoor nooit achterhaald wie de brand had aangesticht. Het zou maar weer gebeuren en je hebt de dader op beeld. Ja, dat vind ik zelf toch wel echt een prettig gevoel!

Nedis filament lamp

Bevalt het?

JA! Ik ben erg te spreken over de Nedis Smartlife producten. Het enige wat ik mis is een monitor voor de babyfoons zodat we niet altijd op de telefoons hoeven te kijken en een wissel lichtschakelaar. Alles is heel makkelijk via onze Hub met spraakbediening te bedienen of via de app op onze telefoons. Verder is het wel een klusje om alles te koppelen. Maar als het eenmaal goed staat en is ingesteld heb je er helemaal geen werk meer aan.

Een extra mooi voordeel aan Nedis Smartlife is dat de producten niet duur zijn. Een gewone smart lamp koop je namelijk al vanaf €9,99. Daarnaast is het assortiment ook mega groot. Van lampen tot stekkerdozen. Er is zelfs een automatische voerdispenser voor je huisdieren! Hoe handig is dat. 

Heb jij je huis al smart gemaakt? 

Een slim huis dankzij Nedis Smartlife!