Nu er niet veel mogelijk is qua uitjes, zijn we allemaal massaal ons huis aan het verbouwen! Want eerlijk is eerlijk, dit is de tijd om aan de slag te gaan met die langgewenste verbouwing. In dit blog gaan we wat dieper in op de badkamer verbouwing, en dan specifiek gericht op badkamermeubelen. De eyecatcher van je badkamer!

Wat voor kleur kies je?

Een badkamermeubel is de blikvanger van je badkamer, het is daarom ook belangrijk om even de tijd te nemen om een mooi meubel uit te kiezen. Ga niet voor een standaard model, maar kijk even wat verder! Steeds vaker zien we tegenwoordig dat mensen voor hun badkamermeubelen zwart kiezen als kleur. Super modern en heel erg gaaf! Maar je kunt bijvoorbeeld ook voor een houtlook gaan, of toch voor een effen witte als dit beter bij jullie past. Bekijk vooral even verschillende opties qua kleuren zodat je een goede keuze kunt maken.

Wat voor model kies je?

Naast de kleur, is het functionele van een badkamermeubel ook belangrijk. Deze wordt natuurlijk meerdere keren per dag gebruikt, dus dient van alle gemakken te zijn voorzien voor jullie gezin. Hierbij moet je met een aantal punten rekening houden:

  • Hoeveel wastafels en/of kranen wil je?
  • Hoeveel lades moet het badkamermeubel hebben?
  • Hoe breed mag het badkamermeubel zijn?
  • Wil je speciale details zoals kranen uit de muur?
  • Denk je ook aan de accessoires, zoals een handdoek rekje?

Hoeveel ruimte heb je voor een badkamermeubel?

Bij het kiezen van een badkamermeubel is het belangrijk om te kijken naar de ruimte. Heb je een grote badkamer? Dan kan een dubbele wastafelkast natuurlijk prachtig staan (en bovendien is het ook nog eens praktisch). Maar heb je een kleinere ruimte? Dan kun je wellicht beter gaan voor een kolomkast. Hier kan je veel in kwijt, maar een dergelijke kast neemt ook nog eens weinig ruimte in beslag. Nog een kleine tip, check vooral de aanbiedingen voor je daadwerkelijk iets gaat bestellen. Het kan je in sommige gevallen honderden euro’s schelen die jij weer kan uitgeven aan leuke decoratie.

Zou jij jouw badkamer willen verbouwen?

Voor welk badkamermeubel ga jij?