Plannen voor de aankoop van een bank? Dan heb je een groot assortiment aan keuze. Daarom kan het soms lastig zijn om een geschikte bank te vinden. In dit blog willen we je in een paar tips geven over verschillende soorten banken en de voor- en nadelen van de verschillende soorten banken.

Ruimte

Voordat je gaat bepalen wat voor soort bank goed bij jou past is het goed om vast te stellen hoeveel ruimte je hebt om een bank te plaatsen. Banken variëren heel erg in omvang, waardoor je van te voren wil weten hoeveel ruimte je beschikbaar hebt om onaangename verrassingen te voorkomen. Hierbij is aanbevolen om aan elke zijde minimaal 10 centimeter speling over te laten zodat je ruimte in elk geval groot genoeg is om de bank te kunnen plaatsen.

2/3/4-zits bank

Een veelgebruikt model bank zijn de 2/3/4-zits banken. Deze banken hebben slechts 1 zijde en kunnen daarom gemakkelijk worden geplaatst. Vooral de 2-zits bank is uitermate geschikt voor kleinere ruimtes. Een bijkomend voordeel van dit soort banken is dat je er erg gemakkelijk andere meubels bij kan plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een luxe fauteuil, een kleine poef of een comfortabele voetenbank.

Hoekbank

De hoekbank neemt over het algemeen veel ruimte in beslag en is een uitstekende keus voor wanneer je veel ruimte ter beschikking hebt. Je hebt vaak de keuze of je 1 of 2 hoeken in de bank wil hebben. Daardoor kan je een bank kopen waar veel mensen tegelijk op plaats kunnen nemen. Daarnaast hoef je met een grote hoekbank je ook niet meer druk te maken over ander meubilair aangezien in veel gevallen de bank een groot deel van de kamer in beslag neemt. Ben je op zoek naar een mooie hoekbank en wil je nog meer inspiratie opdoen? Dan is het een goed idee om eens in de collectie van Henders & Hazel te kijken. Met een groot aanbod aan verschillende hoekbanken zul je altijd iets vinden wat bij je past.

Slaapbank

Nog een goede optie voor een mooie bank is de slaapbank. Zoals de naam al doet vermoeden is de bank bedoeld om op te zitten, maar ook om op te slapen. Als je bijvoorbeeld heel weinig ruimte hebt kun je overwegen om een slaapbank ook als bed te gebruiken. Wanneer je niet op te bank wil slapen is het natuurlijk alsnog mooi meegenomen dat je de bank kan uitschuiven en er lekker onderuit op kan gaan zitten.