Welk soort huis je ook hebt, verlichting is altijd noodzakelijk. Verlichting komt in allerlei soorten, kleuren en vormen dus de keuze is reuze. Wanneer je op zoek bent naar nieuwe lampen zul je al snel zien dat je door de bomen het bos niet meer ziet en dat snappen wij heel goed. Het aanbod is vaak te groot. Daarom helpen we je vandaag een stapje verder door slimme lichtoplossingen te geven voor jouw huis!

Plafonnieres

Zagen we ze vroeger heel veel en waren ze erna een tijdje uit beeld…de plafonnières zijn weer helemaal terug! Die met een gouden randje van vroeger vergeten we voor het gemak maar even, want dit soort lampen van vandaag zijn helemaal hip. Het fijne is dat je er best veel licht van kunt hebben als je dat wilt, maar er ook met gemak een sfeerlamp in kunt doen. Ze nemen niet veel ruimte in beslag en vallen dan ook nauwelijks op. Ideaal voor bijvoorbeeld de slaapkamers, de overloop en de hal!

Spot on

Ook spotjes zien we tegenwoordig veel terug. Zeker in moderne huizen past dit soort verlichting heel goed. Spotjes laat je in je het beste in je plafond verwerken voor die cleane uitstraling, maar wanneer dit niet mogelijk is kun je ook voor opbouwspotjes gaan. Sommige van deze laatste hebben een industrieel uiterlijk, wat ook weer helemaal past bij de trendy interieurs van nu.

Sfeermakers

Licht is niet enkel en alleen maar praktisch meer, het zorgt ook voor sfeer in ons huis. Onze tip is dan ook om te kiezen voor dimbaar licht. Dit kun je doen door een dimschakelaar te installeren waarmee je je licht kan dimmen in bijvoorbeeld de avond. Overdag heb je meer licht nodig voor bijvoorbeeld het koken of werken en dan kun je gewoon gebruik maken van dezelfde lamp. Ideaal.

Slimme lampen

Heb jij al slimme verlichting in huis? Bovenstaand sfeertje met dimbare lampen kun je ook bereiken door slimme verlichting op te hangen die samen met bluetooth en je smartphone werken. Hiermee kun je het licht dimmen wanneer jij wilt. Soms kun je zelfs kiezen uit allerlei kleurtjes voor een sfeerbepaling. Hartstikke hip en gezellig! Ook fijn: je kunt schema’s instellen, waardoor lampen op bepaalde tijden aan en uit gaan. Fijn voor wanneer je een avondje uit bent of op vakantie bent. Zo lijkt het alsof er altijd iemand thuis is.

We hopen je met bovenstaande tips wat geïnspireerd te hebben voor nieuwe verlichting. Welke verlichting heb jij in huis hangen?