Heb je een nieuwe smartphone nodig? Dan is het tijdens je zoektocht goed om op verschillende aspecten te letten, zoals de camera’s, batterijduur, processor en opslagruimte. Vind je het uiterlijk van je gloednieuwe telefoon ook belangrijk? Dan is het ook slim om rekening te houden met de kleur. Heb je de keuze uit meerdere kleuren en vind je het lastig om een definitieve keuze te maken? Wij helpen je op weg en delen een aantal tips!

Kies een kleur die bij je past

Het spreekt voor zich, maar het is natuurlijk belangrijk om een kleur te kiezen die je mooi vindt. Ben je gek op felle tinten? Durf dan op te vallen en ga voor een toestel in een opvallende kleur. Als je meer houdt van neutrale tinten, is het een aanrader om voor een rustige tint te kiezen. Om erachter te komen hoe de kleur er in de werkelijkheid uitziet, kun je een bezoekje brengen aan een fysieke telefoonwinkel of zoeken naar afbeeldingen.

Wil je graag een spiksplinternieuwe telefoon in handen hebben? Wacht dan tot de release van de iPhone 15. De iPhone is altijd beschikbaar in toffe kleuren en dat is bij de iPhone 15 kleuren niet anders. De iPhone 15 is te koop in twee nieuwe kleuren, namelijk hardroze en lichtblauw. Maar ook als je graag voor een klassieke tint gaat, biedt de iPhone 15 tal van opties. Bekijk de iPhone 15 kleuren en kies voor een model dat bij je past.

Houd rekening met krassen en vlekken

Voordat je de kleur van je nieuwe telefoon kiest, is het goed om rekening te houden met krassen en vlekken. Niet iedere kleur is hier namelijk even goed tegen bestand. Kies je voor een lichte kleur, dan zijn vlekken en krassen een stuk sneller zichtbaar dan wanneer je een smartphone in een donkere tint hebt. Wil je toch graag een lichtgekleurde telefoon? Zorg dan dat je je smartphone beschermt met een stevig hoesje, zodat de kans op krassen, vlekken en vuil zo klein mogelijk wordt.

Denk aan de lange termijn

Een andere tip voor het kiezen van de juiste kleur voor je nieuwe telefoon, is denken aan de lange termijn. Nu vind je een trendy kleur misschien hartstikke leuk, maar het is mogelijk dat je daar over een tijdje anders over denkt. Wil je over een paar jaar nog steeds blij zijn met de uitstraling van je telefoon, kies dan voor een klassieke kleur. Denk daarbij aan tijdloze kleuren als zwart, wit, zilver of goud.

Houd rekening met doorverkopen

Verkoop jij je telefoon altijd nog aan iemand anders als je een nieuwe aanschaft? De kleur van je toestel speelt een grote rol in hoeveel belangstelling er is en welke prijs je ontvangt. Populaire tinten behouden hun bekendheid, waardoor je hiermee altijd goed zit. Het kan daarom gunstig zijn om voor zekerheid te kiezen en voor een tijdloze variant te gaan.

Met deze tips hierboven lukt het jou om de ideale kleur van je nieuwe telefoon te kiezen. Of je nu wacht op de nieuwste iPhone 15 kleuren of kiest voor een toestel dat al op de markt is, de kleur is een belangrijk aspect om rekening mee te houden!