Het is een van de belangrijkste stappen bij huidverzorging: de reiniging. Neem dit dan ook absoluut serieus. En reinig je gezicht op de juiste manier. Zo heeft je huid er namelijk echt iets aan. Met deze tips helpen we je op weg!

Twee keer per dag reinigen

De beste tip die we je kunnen meegeven: reinig je gezicht twee keer per dag. In de ochtend én in de avond. Klinkt misschien als veel werk, maar het is uiteindelijk voor je eigen bestwil. Gebruik dat als motivatie! Door je gezicht twee keer te reinigen, blijft je huid veel schoner: daarom is dit zo’n belangrijke stap in je skincare routine. Zoals we tandenpoetsen zo gewoon vinden, zouden we dit ook van gezicht reinigen moeten vinden. In de ochtend haal je de restjes weg die ’s nachts op je gezicht zijn gekomen, zoals vuil uit je kussen, zweet en slaapzand. In de avond haal je juist weg wat er gedurende de dag op je gezicht is blijven hangen, waaronder luchtvervuiling, afvalstoffen en make-up. Zo zie je maar: je huid wordt aan best wat vuil blootgesteld. Des te meer reden om je huid op regelmatige basis te reinigen. Je huid kan hierdoor tussendoor steeds goed herstellen.

Was niet enkel met water

Wellicht denk je: dat reinigen, dat kan gewoon met wat water. Maar dit is niet voldoende. Water haalt wellicht wat vuil van je gezicht, maar niet alle resten. Reiniging met alleen water is simpelweg niet grondig genoeg. Dat niet alleen, kalk en chloor in water kunnen zelfs schadelijk zijn voor je huid. Daarom heb je altijd de juiste verzorgingsproducten nodig.

Kwalitatieve producten

Hoe reinig je je huid het best? Gebruik kwalitatieve producten, waar je echt iets aan hebt. Zo is de samenstelling van belang, evenals de ingrediënten. Een kwalitatieve cleanser reinigt de huid diep, door de huid te ontvetten en vuil weg te halen. Talg en zweet lossen op. Tegelijkertijd droogt een goede cleanser de huid niet uit: het is niet de bedoeling dat de huid na afloop trekt of droog aanvoelt. Daar zijn de juiste ingrediënten voor nodig, het liefst op natuurlijke basis. Om hier zeker van te zijn en de reiniging extra effectief te laten werken, kun je zelfs meerdere reinigingsstappen toepassen. Reinig eerst met een cleanser op oliebasis, gevolgd door een cleanser op waterbasis. Op die manier ga je voor een compleet plaatje.

Goed masseren en weer afspoelen

Neem even de tijd voor de reiniging. Masseer de verzorgingsproducten goed in op je huid, met draaiende bewegingen. Je mag best een paar keer over hetzelfde stukje huid heen gaan. Reinig je hele gezicht, ook in de hoeken en haargrens. Je hals en kaaklijn kun je ook meenemen. Klaar met reinigen? Haal het reinigingsproduct dan ook altijd weer goed weg – deze restjes hoeven niet achter te blijven op de huid. Gebruik vervolgens een schone handdoek om je huid droog te deppen. Wrijf niet, want dit kan de huid beschadigen.

Eerst reinigen, daarna verdere verzorging

Het is inmiddels wel duidelijk: reiniging is dé basisstap in huidverzorging. Reinig dus steevast eerst je huid, voordat je aan de slag gaat met bijvoorbeeld serums en crèmes. Verdere huidverzorging heeft namelijk maar weinig zin als je huid niet eerst schoon is gemaakt. Zie het als een reset van je huid, die een aantal keer per dag noodzakelijk is. Met deze belangrijke basis ga je op de juiste manier met je huid om – en geniet je op de lange termijn van een zachte, stralende en glowy huid.