Verhuizen zonder stress

Verhuizen staat bekend als een van de grootste oorzaken van stress, na een echtscheiding of rouwverwerking. Het goede nieuws is dat als je goed vooruit plant, er weinig dingen fout kunnen gaan.

Laat iedereen weten dat je verhuist

Dit is het meest vervelend onderdeel van verhuizen, maar een uitgebreide checklist van mensen die je moet informeren helpt. Het belangrijkste zijn banken, creditcards en pensioen- en aandelenmaatschappijen, verzekeringsmaatschappijen, lening verstrekkers, werkgevers, scholen, je kabelleverancier en je huisarts. Vergeet niet je telefoonlijn, internetverbinding en al je hulpprogramma’s op te zeggen om ervoor te zorgen dat ze in het nieuwe huis opnieuw worden verbonden. Kijk rond voor de beste prijzen op internet.

TIP! zorg dat je niets vergeet en maak een “checklist verhuizen” zodat je niets vergeet!

De verhuizing

Vraag op zijn minst drie schriftelijke offertes van gevestigde verhuisfirma’s aan, idealiter met behulp van persoonlijke aanbevelingen. Kom zo veel mogelijk te weten over het verhuisbedrijf. Hoe lang zijn ze bijvoorbeeld al actief? Kunnen ze referenties bieden? Belangrijker nog, ga er niet vanuit dat de goedkoopste de beste is. Veel mensen huren zwart verhuizers, maar er zijn veel risico aan verbonden.

Waar moet je verder aan denken

Laat je spullen inpakken door de verhuizer. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het niet duur. Het inpakken is vaak het meest tijdrovende en frustrerende onderdeel van de verhuizing. Neem niet als vanzelfsprekend aan dat al je meubels automatisch in je nieuwe woning passen. Mocht je twijfelen, controleer dan of het verhuisbedrijf het kan demonteren. Zorg er ook voor dat je een annuleringsmogelijkheid krijgt als de verhuisdatum op het laatste moment wordt gewijzigd.

Doe-het-zelf verhuizingen

Voor een doe-het-zelf verhuizing, huur je een busje in bij een gerenommeerd auto verhuurbedrijf zoals Europcar en controleer je altijd het busje voordat je verantwoordelijk wordt gesteld voor eventuele krassen of deuken. Vergeet de verzekering niet en als je dozen nodig heeft, kun je deze via marktplaats of een doe-het-zelf winkel aanschaffen.

Tal van mogelijkheden dus!

Verhuizen zonder stress-2