Wat is er nou romantischer dan met zijn tweeën zijn. Om Valentijnsdag tijdens lockdown samen met je partner of secret crush te vieren hoef je helemaal niet de deur uit te gaan. Sterker nog, thuis met zijn tweeën kun je het juist super romantisch maken! In dit artikel deel ik een aantal tips met je!

Romantisch hoeft niet in een fancy restaurant te zijn. Sterker nog, wat is er nou romantischer dan met zijn tweeën genieten van een rustige avond met zijn tweeën, zonder de afleiding van andere stelletjes. Even de complete aandacht voor elkaar. 

Maak zelf een 5 gangen diner voor twee!

Je hoeft geen sterrenchef te zijn om een lekker 5 gangen diner op tafel te zetten. Kijk eens op Pinterest of een recepten site. Er zijn zat makkelijke, maar toch heerlijke gerechtjes die jouw avond tot een succes kan maken. Heb je kids? Stel dan je diner uit tot de kinderen op bed liggen of kijk of ze een avondje uit logeren kunnen. En wist je dat je een hoop voorbereiding al kunt treffen zodat je niet perse de hele avond in de keuken hoeft te staan? Een goede voorbereiding scheelt een hoop werk!

Wil je je niet wagen aan het op tafel zetten van een 5 gangen diner? Kijk dan eens bij je lokale restaurants, een hoop ondernemers bieden leuke maaltijdboxen of zelfs complete diners aan voor Valentijnsdag!

Vergeet ook zeker niet om de tafel mooi te dekken. Denk hierbij aan kaarsjes, een goede wijn en wellicht een mooi bloemstukje. Tip: Woodwick kaarsen zijn niet alleen mooi maar geven ook een knisperend geluid voor wat extra sfeer! Het zit in de kleine details! 

Valentijnsdag

Movie night

Een andere activiteit die je gewoon thuis kan voorbereiden en uitvoeren is een movie night! Hoogstwaarschijnlijk staan er een hoop romantische films op het tv programma. Maar al die reclames zijn niet bepaald romantisch. Kijk daarom bijvoorbeeld op Netflix, Videoland of Pathé thuis of er een leuke romcom op staat die je nog niet hebt gezien! Niets is namelijk vervelender dan een film samen kijken die je beide (of een van jullie) al heeft gezien. 

Snacks

Bij een Movie Night horen natuurlijk wel snacks. Je kunt natuurlijk gaan voor popcorn of chips. Maar wat dacht je van chocolade aardbeien of een doosje bon bons? Of hartige hapjes in de vorm van een hartje?

Nu kun je natuurlijk gezellig naast elkaar op de bank gaan zitten. Maar wil je all out? Haal dan een matras naar beneden, en zacht dekentje en wat kussens. Vergeet het licht niet te dimmen en kaarsjes aan te steken en je bent klaar voor een onvergetelijke avond!

Hét cadeau!

Veel mensen vinden Valentijnsdag niet perse een dag waar Valentijn cadeaus bij horen. Het is een commercieel iets wat is overgewaaid uit Amerika (net als bijvoorbeeld Black Friday). Toch vind ik het zelf altijd wel erg leuk. Een valentijnscadeau voor hem uitzoeken kan best lastig zijn. Je wilt iets romantisch uitzoeken, dus denk vooral aan dingen waar jullie bijvoorbeeld samen een mooie herinnering aan hebben. Bijvoorbeeld het luchtje die hij droeg toen jullie elkaar voor het eerst ontmoet hebben?

Tips voor de mannen!

Heren, het uitzoeken van het perfecte valentijnscadeau voor haar kan best lastig zijn. Zeker als je iets anders wilt behalve chocolade en knuffels. Ga daarom voor een heerlijke parfum of bijvoorbeeld haar favoriete lipstick!

Heb jij nog leuke ideetjes voor een stay at home valentijnsdate? Laat ze dan achter in de comments en wie weet vul ik het artikel nog verder aan!

Valentijnsdag tijdens lockdown, het kan!