Zoals jullie weten was ik bezig met een make-over van de slaapkamer van mijn dochter. Inmiddels is er al heel veel veranderd en heb ik tussen alles door veel kunnen doen. Ik ben veel op mezelf aangewezen als single moeder en moet soms erg creatief zijn om oplossingen te bedenken, in dat opzicht mis ik soms wel wat mannenhanden. Maar ik ben zelf aardig tevreden en als je dochter zegt; mama ik voel me net een prinsesje, dan ben ik blij. Het lijkt mij leuk om jullie het resultaat te laten zien van de make over kinderkamer! Kijk je mee?

Make over Kinderkamer

Ik heb twee delen van de muren in de slaapkamer wit gelaten. Tegen één van deze muren staat haar bureau nu. Met een leuke vlaggenlijn en wat accessoires heb ik alles aangekleed en gezellig gemaakt, zo is het toch elke keer een klein feestje als ze hier gaat tekenen en knutselen. Ook heb ik een leuke koffertset gekocht. Hier kan ze mee spelen of dingetjes in opbergen. Ik ben gek op de printjes, zo lief!

Make over Kinderkamer

Regenboog!

Afgelopen vrijdag kwam de regenboog muursticker binnen. Ik dacht dat het nog lastig zou zijn om hem aan te brengen maar dat ging eigenlijk vrij simpel, het is net zoals het aanbrengen van plakplastic op de ramen. Je kan deze muursticker ook gemakkelijk weer eraf halen zonder dat je de verf of behang beschadigd. Onder de regenboog heb ik een grondkussen liggen van HM Home, binnenkort komt er nog een extra grondkussen bij om het extra zacht en comfortabel te maken. En zo is het een heerlijk plekje om even te lezen of te spelen. Ik ben ook helemaal fan van kapstokjes en je vind ze daarom eigenlijk wel overal bij mij in huis, je kan ze zo leuk en gezellig stijlen zoals je op de rechter foto ziet. Deze heb ik gekocht ook bij HM Home maar tegenwoordig kan je ze volgens mij wel overal kopen.

Make over Kinderkamer

Deze kledingkast en bed heb ik met elkaar omgewisseld, dat was de wens van mijn dochter. En aangezien het haar kamer is mag ze van mij mee bepalen. Want een 8 jarig meisje weet heel goed wat ze wel of niet wilt. De muur achter de kast is hier nog vergrijst paars maar die heeft inmiddels een andere kleur gekregen, Sandy Beach van Flexa. Dit is en beige/grijze zacht tint daarvan zijn twee muren in haar slaapkamer. Deze kleur is warm en steekt mooi af met roze, goud, wit en de natuurlijke materialen die je terug vind in dit kamertje. En ik ben ook nog steeds heel blij met de speelgoedzakken van Kwantum, ik heb ze inmiddels al een jaar of 4 en blijven mooi en stevig.

Make over Kinderkamer

Een mooie klamboe zonder te boren!

Mijn dochter wilde zo graag een weer een klamboe. Ik heb gekozen voor een hele zacht roze kleur en heb hierbij een klamboestandaard gekocht. Dat scheelt weer boren en dat is nou net één van de dingen die ik niet kan. Ook handig als je het bed toch weer gaat verplaatsen. De klamboe en klamboestandaard heb ik online gekocht bij Jollein en was €40,00 voor de klamboe en klamboestandaard voor €54,00. Qua prijs viel me dat erg mee, vaak lopen alleen al klamboe’s gauw op naar €100,00.

Op de muur bij haar bedje zie de nieuwe muur kleur Sandy Beach, mooi licht en zacht. Mijn dochter vind het nog heel erg fijn om met een lampje aan te slapen en samen hebben we ervoor gekozen voor een maanlampje. Er zijn veel webshops die ze aanbieden maar eigenlijk allemaal op baterijen en dat is wat ik juist niet wilde. Via Instagram kwam ik terecht bij Rianne van @aarnsrianne. Zij maakt de maanlampjes met de hand. Ik koos voor het grootste formaat 35 cm met stekker incl. dimmer. En dat is zo fijn, hij heeft namelijk 4 verschillende standen. Het snoer is vrij lang ideaal als het stopcontact net als bij mij aan de andere kant van de kamer zit. Het maanlampje  kosten incl. verzendkosten €46,95 en dat is hij echt wel waard!

Make over Kinderkamer

Deze laatste foto is hoe haar bedje nu is aangekleed. Ik heb nog een mooie ooievaar opgehangen boven haar bedje om haar droomkamertje helemaal af te maken, deze heb ik gekocht bij Mevrouw Aarbei voor €69,95. Ik heb veel gebruik gemaakt van lichtsnoeren in de kinderkamer omdat dit een knus en dromerig sfeer creëert. Wat nog op de planning staat is de vloer wit verven. Een witte vloer geeft meer ruimte en daardoor komen accessoires en meubels nog meer tot hun recht.

 

Make-over Kinderkamer