Nu we allemaal veel thuis zijn, kan het zijn dat je de woonkamer wel een keer beu bent. Tijd voor verandering! Zeker nu we richting het voorjaar gaan, is het lekker om je woonkamer een andere look te geven. Wij delen in dit blog drie verschillende tips met je!

Leg een ander laminaat

De vloer is een van de belangrijkste onderdelen van een woonkamer. Het geeft sfeer en bepaalt de basis van het interieur! Met een ander laminaat in je woonkamer, geef je het dan ook een heel andere uitstraling. Wanneer je graag je woonkamer wil aanpassen, is dit dan ook zeker een aanrader! Heb je bijvoorbeeld altijd een donkere vloer gehad? Ga dan voor een licht laminaat. Denk out of the box en probeer echt eens wat anders uit! Twijfel je over de kleur? Leg het laminaat dan bijvoorbeeld eerst in de hal, dan kun je hem vast uittesten.

Schaf andere meubels aan

Nieuwe meubels geven ook een hele andere sfeer aan je woonkamer. Of je nu de bank, eettafel of het tv-meubel vervangt: alles zorgt voor een ander beeld. Misschien doe je al vele jaren met dezelfde bank, of zit de eettafel onder de vlekken en is deze echt aan vervanging toe. Tijd om daar nu iets mee te doen! Helaas zit rondstruinen in de woonwinkels er nu niet in, maar gelukkig kunnen we online shoppen. Doe eerst inspiratie op in welke stijl je wilt zoeken en ga vervolgens aan de slag.

Geef de woonkamer een andere indeling

Wil je een andere look, maar geen geld uitgeven? Kijk dan of je de woonkamer anders kunt indelen! Wissel het eet- en zitgedeelte bijvoorbeeld met elkaar om. Of draai de bank en het tv-meubel om. Hier kun je vaak allerlei kanten mee op en lijkt het net alsof je in een nieuwe woonkamer zit! En mocht het niet bevallen, dan is alles natuurlijk zo weer terug geschoven.

Pas jij je woonkamer weleens aan?

tips op je woonkamer een andere look te geven