Ben jij al aan het rondkijken voor de mei- en/of zomervakantie? Ik vind het heerlijk om daar nu al lekker mee bezig te zijn, wij hebben al wat leuke ideeën. In dit artikel lees je een aantal handige tips om een fijne vakantiebestemming te kiezen met kinderen.

Vlieg- of autovakantie?

Allereerst is het handig om te beslissen wat je vervoersmiddel wordt. Ga je met het vliegtuig, of zelf met de auto? Via Sunweb kun je heel makkelijk verschillende soorten vakanties vergelijken. Wij gaan zelf altijd graag met de auto, dan heb je toch wat meer vrijheid vind ik. Je kunt gaan en staan waar je wilt, en mocht je onverhoopt toch eerder naar huis willen, dan kan dat. De reis duurt vaak wel langer dan met het vliegtuig, dus dit is een keuze die je goed moet overwegen. Houden je kinderen niet van lang stil zitten of worden ze snel wagenziek? Dan is het vliegtuig wellicht een betere optie voor jullie.

De afstand

Hoeveel afstand mag een bestemming hebben? Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar bedenk goed wat haalbaar is met kinderen. In Europa, en zelfs in Nederland, zijn echt hele leuke plekjes om te ontdekken. Hier hoef je niet ver voor weg. Wanneer je echter graag zon wil, is een wat zuidelijkere bestemming aan te raden. Hier heb je meer zekerheid dat de zon ook echt schijnt, dat is in Nederland toch altijd wat minder zeker.

Tip: ga je ver rijden met de auto, bijvoorbeeld meer dan 8 uur? Bekijk dan of het handig is om een overnachting te boeken onderweg. Dit rijdt een stuk relaxter, je hoeft minder vroeg weg en je hebt minder haast. Daarnaast begint de vakantie zo een dagje eerder, heerlijk toch.

Camping of hotel?

Je weet nu waar je heen gaat en wat je vervoersmiddel is, maar nu nog het perfecte verblijf. Er zijn tal van accommodaties waar je uit kunt kiezen: hotel, appartement, huisje, camping. Wat je kiest is echt gebaseerd op jullie wensen. In een hotel heb je de luxe van een ontbijt, diner of zelfs all-inclusive formule. Een camping is primitiever, maar daar heb je wel weer sneller contact met andere mensen/gezinnen. Wil je graag het campingleven, maar ook wat meer luxe? Boek dan een huisje of safaritent, dit is ook met kinderen erg handig! Het fijne van een huisje vind ik, is dat wanneer de kids op bed liggen, wij nog lekker buiten kunnen zitten met een wijntje. Papa en mama hebben ook vakantie toch?

 

Hebben jullie al een vakantie geboekt?