Trouwen in een zwart trouwpak is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch is het een traditionele outfit voor de bruidegom. Een all black pak geeft je een tijdloze en luxueuze uitstraling. Denk aan de jaren ‘20 en ‘50: in deze tijden was trouwen in een zwart trouwpak dé trend. Benieuwd waarom een zwart trouwpak een perfecte keuze is en hoe je dit combineert? Lees dan vooral even verder.

De uitstraling 

Zwart is een chique kleur en wordt vaak gekozen voor bijvoorbeeld een smoking. Trouwen in een zwart trouwpak geeft dan ook een chique uitstraling aan jouw outfit. Zwart staat voor kracht en elegantie en je kunt het eindeloos combineren met andere accessoires. Ook kun je kiezen voor verschillende tinten zwart. Denk bijvoorbeeld een iets minder harde tint als donkergrijs of donkergroen dat neigt naar zwart. Tot slot kun je met de stoffen ook spelen, zoals details van zijden of satijn.

Kleuren die er goed bij passen

Als je kiest voor een dergelijk trouwpak, dan zijn accessoires uitzoeken niet erg ingewikkeld. Dit komt omdat in principe iedere kleur goed staat bij zwart, of je nu kiest voor een felle kleur of juist meer neutraal of pastel. Het fijne aan een zwart trouwpak is dat je de accessoires kunt aanpassen naar bijvoorbeeld de outfit van je partner of het thema dat er bepaald is.

Tips bij het kiezen van een zwart trouwpak

Zoals hierboven genoemd is een zwart pak altijd een goede keus. Toch is het belangrijk om rekening te houden met de kleurtint die je kiest in combinatie met jouw huidtint. Zo kan een harde zwarte kleur iemand soms bleek doen lijken of juist het tegenovergestelde effect hebben. Ga daarom altijd eerst even passen en laat je vooral adviseren door een expert. Zo weet je zeker dat je er straks prachtig uitziet!