Heerlijke pasta recepten die je thuis kunt maken

Pasta is een prima basis voor veel verschillende smaken en combinaties van ingrediënten, dus het is een veelzijdig gerecht dat je thuis kunt maken. De meeste recepten zijn ook nog eens heel makkelijk. Of je nu op zoek bent naar iets eenvoudigs, pittigs of zelfs vegetarisch, er is voor elk wat wils. Je kunt eenvoudig pasta en andere ingrediënten die nodig zijn voor het door jou gekozen pasta recept in supermarkten kopen. Je kunt ook door de dirk aanbiedingen bladeren om deals te vinden voor de ingrediënten die je moet kopen.
Fusilli met tonijn en tomatensaus
Dit is een heerlijk pastagerecht waar het hele gezin van kan genieten. Het is vullend, gemakkelijk te maken en heeft een heerlijke combinatie van smaken die ervoor zorgen dat je terug blijft komen voor meer. Het enige dat je nodig hebt, is wat fusilli-pasta, een soort spiraal vormige pasta, olijfolie, knoflook, basilicum, mozzarella en peper. Verwarm je oven voor op 200°C. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflookteentjes toe en kook ze tot ze goudbruin zijn en leg ze op keukenpapier zodat ze krokanter worden terwijl je al het andere klaarmaakt. Voeg in een andere koekenpan meer olijfolie toe en kook water met zout erin voordat je je fusilli-pasta ongeveer 10 minuten toevoegt of tot ze al dente zijn. Je kunt al deze ingrediënten in de supermarkt kopen, maar zorg ervoor dat je de ah bonusfolder bekijkt om aanbiedingen en kortingen voor deze ingrediënten te vinden.
Macaroni met bonen en groenten
Je kunt dit gerecht maken met elk type pasta en een verscheidenheid aan groenten, bonen en kazen. Gebruik plantaardige bouillon ter vervanging van vleesbouillon om het simpel te houden. Een mengsel van groenten zoals snijbiet, boerenkool en spinazie werkt goed in dit recept. Voor de bonen kun je zwarte bonen of kikkererwten gebruiken. Deze laatste worden ook wel kekerbonen genoemd. De kazen kunnen van alles zijn, van ricotta tot cheddar. Probeer wat verse kruiden zoals rozemarijn of tijm te mengen met kruiden zoals chilipoeder of paprika voor extra smaak.
Rigatoni met bloemkoolsaus
Smelt voor de saus de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg knoflook toe en bak tot het geurig is, ongeveer 30 seconden. Voeg bloemkool, broccoli en courgette roosjes, paprika, ui en oregano toe en kook ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg gekookte rigatoni toe aan de pan en meng met groenten tot alles goed gemengd is. Voeg de spinazieblaadjes hand voor hand toe. Breng vervolgens op smaak met peper en zout. Serveer tot slot, indien gewenst, gegarneerd met geraspte Parmezaanse kaas.