Disneyland Parijs, er is niets mooiers dan dit park. En hoewel ik altijd dacht dat attractieparken alleen voor de “oudere” kindjes leuk was ben ik nu van mening dat Disneyland met kleuters en zelfs peuters heel goed te doen is. Zolang je maar weet waar je heen gaat én goed voorbereid bent. In dit artikel geef ik je een aantal tips.

Overnachting

Na ruim 6 uur rijden is het verstandig om eerst even een nachtje goed te slapen voor je naar Disneyland gaat. Dit kun je natuurlijk doen in een hotel van Disney zelf (natuurlijk helemaal leuk en in stijl van het magische park). Maar nét buiten het park zitten ook een hoop fijne hotels zoals Hotel l’Elysée Val d’Europe. Hotel l’Elysée Val d’Europe is een prachtig modern familie hotel. Naast de ruime familie kamers hebben ze ook een heerlijk ontbijt buffet en kun je er ook heerlijk dineren in het George Diplomate restaurant. Ik kan de chicken burger van harte aanbevelen!

Eigen vervoer of pendelservice

Het hotel waar wij verbleven biedt een pendelservice naar het park aan. Je stapt dan voor het hotel in en komt bij de bushalte van Disneyland uit. Ook zit tegenover het hotel zit het RER treinstation. Mocht je toch met eigen vervoer willen gaan dan kan ik je aanraden om te parkeren bij Disney Village. Dit is €24 per dag en is vele malen dichterbij de ingang dan de officiële parkeerplaats van Disney. Vanaf Hotel l’Elysée Val d’Europe is dit slechts 4 minuten rijden met de auto.

Shows

In Disneyland en Disney Studio’s zijn heel veel leuke shows te zien. Ga je op stap met kleintjes? Bewaar dan de shows voor later op de dag. Even een halfuurtje kunnen zitten als de beentjes al moe zijn kan het verschil maken!

Attracties voor de kleintjes

Naast de rollercoasters is er ook genoeg leuks voor de kleintjes. Vooral in Fantasyland vind je de meeste attracties geschikt voor jonge kindjes. Houd er wel rekening mee dat hier de wachttijden al snel oplopen. Ik kan je dan ook van harte adviseren om er vroeg bij te zijn. Wij kiezen er dan ook altijd voor om stipt om half 10 (dan gaat het park open) naar binnen te gaan en dan gelijk door te lopen naar die attracties die het drukste zijn gedurende de dag. Denk hierbij aan Peter Pan’s flight, Pinocchio en Dombo de vliegende olifantjes. Mocht je kindje bang zijn in het donker, zorg dan dat je een kleine zaklamp meeneemt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jamey.nl (@jamey.nl)

Tip: Mocht je verblijven bij een van de Disney hotels, dan kun je vaak al nog eerder het park in!

Al met al zijn er ontzettend veel leuke dingen te doen in Disneyland Paris. Zorg er gewoon voor dat je de lange wachtrijen vermijd en lekker op tijd vertrekt. Bespaar op je parkeerkosten door de pendelbus te nemen of bij de Indigo parkeerplaats van Disney Village te parkeren. En mocht je kindje (net als die van mij) graag in kostuum willen gaan? Neem dan vooral ook een setje extra kleding mee voor wanneer het toch te warm is. Zo kun je snel even omkleden en genieten van de rest van de dag!