Tijdens de zomer is het heerlijk om lekker over het water te varen, maar natuurlijk wel met de juiste uitrusting. Nederland is een waterland en dus kun je gelukkig op heel veel plekken een bootje huren. Plan vooraf een leuke route en met de juiste spullen mee geniet jij van iedere minuut! Wat er niet mag ontbreken? Dat vertellen wij je vandaag!

1. Lekkere drankjes

Een heerlijke zomermiddag zonder lekkere drankjes is natuurlijk niks. Neem dus een koelbox vol lekkers mee! Je kunt natuurlijk kiezen voor de standaard drankjes, maar wat dacht je van een heerlijke cocktail of mocktail? Je kunt het thuis makkelijk voorbereiden, zodat je enkel nog maar op de boot hoeft in te schenken. Neem herbruikbare ijsklontjes mee die je hebt ingevroren en leg deze tussen de vrieselementen in. Deze smelten niet en blijven lekker koud!

2. Hapjes

Natuurlijk horen er ook lekkere hapjes bij. Wat je kiest om mee te nemen is geheel afhankelijk van wie er mee gaat op de boot. Neem je kindjes mee? Kies dan voor lekkere dingen die ook zij lusten en wissel lekkers zoals chips af met gezonde dingen zoals druiven. Ook erg leuk zijn fruitprikkers! Ben je met enkel volwassenen, neem dan vanalles mee voor een heerlijk kaasplankje. Dat eet lekker weg bij jouw wijntje 😉

3. Zonnebril

Omdat de zon op het water extra schittert is een zonnebril onmisbaar op het water. De hele dag met je ogen knijpen is geen gezicht, zorgt voor extra rimpels en kan zelfs ook nog eens leiden tot hoofdpijn. Doe er meteen een leuk koordje om, zodat je hem af en toe af kunt zetten en hij makkelijk om je nek hangt. Dat is ook nog eens lekker trendy! Vergeet overigens de boot fenders niet. Deze beschermen de boot tegen beschadigingen tijdens het aan en afmeren. Vaak zit dit bij de huur van de boot, maar check dit even goed na!

4. Hoofdzaken

Tja, je moet er van houden, maar iets op je hoofd ter bescherming tegen de zon is wel aan te raden. Zeker wanneer je de hele middag op het water dobbert in de volle zon. Niet alleen beschermt het je hoofd, ook houdt het je wat koel, zorgt het voor wat schaduw bij je ogen en zie je er top uit! Er zijn natuurlijk allemaal verschillende hoedjes, van petten tot strandhoeden!

5. Goed gezelschap

Het allerbelangrijkste voor een middagje op de boot is goed gezelschap! Vaak zijn bootjes die je kunt huren geschikt voor 4 tot 8 personen, dus je kunt makkelijk met twee gezinnen erop. Wanneer er geen kinderen mee zijn is het natuurlijk hartstikke gezellig om met je vriendengroep te gaan. Spreek ruim vooraf de datum af, zodat ook echt iedereen erbij kan zijn. Genieten!