De omgang met een transgender vrouw verloopt op dezelfde manier als de omgang met een cisgender vrouw. In het hele datingproces moet je dezelfde mate van liefde, vertrouwen, respect en empathie tonen als je met een cisgender vrouw zou doen.

Je weet al alles wat je moet weten over het tot stand brengen van een harmonieuze relatie als je met een transgender vrouw wilt daten en al vaker een cisgender vrouw ontmoet hebt. Voordat je op zoek gaat naar een transvrouw, is het nodig dat je belangrijke informatie verzamelt. Je kunt nuttige informatie leren uit dit artikel over daten met trans vrouwen. 

Transseksualiteit: wat het is en hoe het werkt 

De eerste stap om trans gevoelig te zijn is te begrijpen wat transseksualiteit is. Het is belangrijk te begrijpen dat transseksuele vrouwen met allerlei uitdagingen te maken hebben, omdat hun geboortegeslacht niet het geslacht is waarmee ze zichzelf identificeren. Het is belangrijk het verschil te begrijpen tussen seksualiteit (hetero, homo, … ) en geslacht (man, vrouw, enz.). Iemands seksualiteit heeft betrekking op zijn romantische aantrekkingskracht tot een bepaald geslacht, terwijl zijn geslacht zijn identiteit aangeeft.

Seksuele transitie heeft niet tot gevolg dat trans vrouwen met mannen naar bed gaan. Het hebben van een transgender identiteit heeft niets met seksualiteit te maken. Ze worden vrouw omdat dat het geslacht is dat op hen het meest diepgaande effect heeft. Als dusdanig moeten transgender personen niet als homoseksuelen beschouwd worden.

Je wordt geen homo als je een transgender vrouw ontmoet

Vrouwen die zich als trans identificeren zijn geen homo, zoals eerder gezegd. Van het omgaan met iemand die zich als trans identificeert word je geen homo. Samenzijn met een transgender verandert je seksuele geaardheid niet. Zelfs als je zin hebt in of uit gaat met transgender vrouwen, blijf je een hetero man. 

Het enige wat je hoeft te doen is je transgender vrouw te behandelen alsof ze een cisgender vrouw is. Beginnen met chatten via de webcam zal je helpen vertrouwen te krijgen ten opzichte van je seksuele identiteit als je je daar zorgen over maakt.

Haar overgang moet niet het middelpunt van je aandacht zijn

Je moet bepaalde dingen vermijden op een eerste afspraakje met een transvrouw, zodat je een vlotte en bevredigende relatie kunt hebben. Vermijd vooral dat je te veel gehecht bent aan geslachtsdelen en het transitieproces. Je kunt je partner in verlegenheid brengen of ergeren als je te veel tijd besteedt aan het nadenken over de mechaniek. 

Je kunt ook een verkeerde boodschap uitzenden door alleen maar over geslachtsdelen of seks te praten met een transgender vrouw. De kans bestaat dat ze denkt dat je alleen op seks uit bent in plaats van haar te willen leren kennen.

In wat voor soort relatie wil je zijn?

Transgender of niet, iedereen wil liefhebben en geliefd worden. Dat is een menselijke basisbehoefte, ongeacht onze verschillen. Sommige mensen willen een serieuze, langdurige relatie, terwijl anderen een one-night stand willen. Transgenders zijn niet anders. 

Droom je van een bepaald soort liefde? Wil je een intens avontuur of alleen voor de vakanties? Heb je een afspraakje nodig voor een nachtje stappen in stad? Of ben je op zoek naar een langdurige relatie? Het is aan jou om te beslissen. Het is belangrijk om eerlijk tegenover jezelf te zijn.

Als transgenders liefde zoeken, willen ze meestal in een toegewijde relatie. Het is belangrijk voor hen om een duurzame relatie en een gezin op te bouwen. Zowel trans volwassenen als jongeren delen dit verlangen. Deel jij dit verlangen ook? Dan moet je je zielsverwant op de juiste plaats zoeken zoals bijvoorbeeld op Tiamly’s trans datingsites, waar je je zielsverwant kunt vinden met kennis van zaken.

Wat kunnen we doen om deze liefde duurzaam te maken?

Het is belangrijk je relatie te koesteren en te onderhouden als je wilt dat ze blijft bestaan. De basis van een duurzame relatie is eerlijkheid en communicatie. Je partner moet niet aarzelen het je te vertellen als er iets mis is, vooral wat zijn lichaam betreft. Je moet de trans gemeenschap begrijpen.

Het is een beter idee om een plan te hebben om als stel op te bouwen. Ervoor zorgen dat je allebei op dezelfde golflengte zit is gemakkelijker met een plan. Als je partner nog een operatie of andere ingrepen nodig heeft, moet je hem of haar daarbij ondersteunen. Laat je partner niet in onzekerheid. Wees zo veel mogelijk aan zijn zijde.

Het kan moeilijk zijn om een relatie met een transgender in stand te houden als anderen je aanstaren. Hetzelfde geldt als met een BBW, zorg ervoor dat je je relatie niet laat beïnvloeden door meningen van anderen.