Top 5 onmisbare keukenapparaten!

Soms heb ik in eens een fase dat ik lekker wil bakken en kokkerellen. Zo heb ik laatst nog een Koemelkvrije Monchoutaart gemaakt voor Manu’s verjaardag en een Gingerbread huisje met Noé. Goed gereedschap is dan het halve werk. In dit artikel deel ik mijn top 5 onmisbare keukenapparaten met je.

De Dolce Gusto, mijn beste vriend!

Man man man, wat zou ik toch zonder mijn beste vriend moeten. Ik denk niet dat ik dan normaal zou kunnen functioneren. De Dolce Gusto is niet alleen perfect voor een snelle heerlijke kop koffie, maar met de cappuchino cups veranderd je leven! Ik heb nog nooit zulke lekkere cappuccino’s gedronken uit een koffieapparaat!  

De keukenmachine

Met de kleine meid vind ik het heerlijk om af en toe een taart of koekjes te bakken. Het is dan ook ideaal om de keukenmachine er bij te pakken. Een van mijn favoriete keukenapparaten, welke je overigens ook voor een hele leuke prijs bij OTTO scoort! Met deze machine kan ik makkelijk alle ingrediënten mixen. Noé kan dan helpen door bijvoorbeeld de ingrediënten in de kom te doen, en samen zetten we de machine aan. Vooral voor het maken van deeg is dit echt een top machine!

Een contactgril, niet alleen voor tosti’s!

Maak je graag tosti’s, maar vind je bijvoorbeeld gegrilde groente ook lekker? Dan is een contactgril écht een aanrader. Een tosti maken is zo gedaan. Maar je kunt dus ook een courgette in repen snijden en onder de gril leggen. Zo heb je lekker vers gegrilde courgette voor in je salade of bij je pasta.

Airfryer

Een van die dingen die tegenwoordig ook onmisbaar is in je keukenkast is een Airfryer. Lekkere borrelhapjes voor bij de VrijMiBo of gewoon lekker friet eten. Het hoeft niet meer zo ongezond te zijn. Met een Airfryer heb je wel het lekkere van de frituurhapjes, maar dan zonder al het vet. Wist je dat er tegenwoordig hele receptenboeken zijn voor Airfryers? Schijnbaar kan je er echt van alles mee!

Eierkoker

Ik ben een kluns in de keuken. Ik vergeet op te letten, raak afgeleid en voor ik het weet zijn mijn eieren keihard of nog veel te zacht. Sterker nog, ik heb het voor elkaar gekregen om mijn pan aan te laten branden toen ik vergeten was dat ik eieren aan het koken was. Een eierkoker is dan voor mij ook echt een musthave!

Wat is jouw onmisbare keukenapparaat?
onmisbare keukenapparaten!