Duurzaamheid lijkt steeds belangrijker te worden. Logisch, want onze wereld lijkt alleen nog maar te draaien om het consumeren en voor het milieu is dat niet goed. Gelukkig kan het anders en maken we met z’n allen steeds meer duurzamere keuzes. Ook voor je interieur kan dat. Hoe? Wij geven je wat leuke tips voor het duurzaam aankleden van je interieur!

Kussens en plaids

Kussens en plaids maken van je interieur meteen een heerlijke cocoonplek. Zeker nu in de winter is het fijn om een stel lekkere kussens en plaids in huis te hebben, want naast dat het een warme en gezellige sfeer voor je woonkamer geeft houden ze je ook nog eens heerlijk warm. Bij de webshop Ookinhetpaars shop je de mooiste exemplaren die lekker duurzaam zijn. Zo investeer je in de juiste keuzes!

Bewuste keuzes

Maak jij al bewuste keuzes als het gaat om duurzaamheid? Misschien kies je tijdens het boodschappen doen al wel voor biologische voeding, shop je jouw kleding enkel wanneer het nodig is en kies je voor houten speelgoed in plaats van plastic. Voor je interieur kun je ook die keuzes maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaarsen op basis van natuurlijke was? Wij zijn voorstander van het kiezen van de juiste spullen. Besteed liever wat meer geld aan goede items dan dat je heel veel prullen koopt, want ook dat is duurzaam.

Kringloopgeluk

Wil je het helemaal goed doen kun je naar de kringloop gaan. Hier kun je soms de mooiste pareltjes vinden! Gelukkig zie je dit ook steeds meer terug in de woon magazines, waarin we allemaal wel inspiratie op doen. Ook zij maken gebruik van kringloopgelukjes. Meubels kun je daar namelijk heel goed kopen, zoals een mooie kast of een salontafel. En wat dacht je van prachtig servies en woonaccessoires zoals een kandelaar? Even goed schoonmaken als je thuis bent en klaar. Op die manier geef je de spullen een tweede (of misschien wel derde) leven.

Pimp het zelf

Ben je helemaal uitgekeken op dat ene kastje? Dan hoef je het nog niet meteen weg te doen. Neem eens een kijkje op Pinterest en doe daar fijn inspiratie op. Je kunt van dat kastje namelijk vaak nog de mooiste dingen maken! Creatieve personen zien dit vaak meteen, maar ook wanneer je niet zo creatief bent kun je met behulp van internet heel veel! Verf het bijvoorbeeld een ander kleurtje, doe er nieuwe handgreepjes op of leg er een nieuw blad op. Zo kan dat afgeschreven kastje weer jaren mee!