Tips voor een goedkope vliegvakantie

Het lijkt nog ver weg, maar voordat je het weet, is het alweer zomervakantie! De hoogste tijd dus om nu je vakantie te gaan boeken. Naast dat het fijn is om het geregeld te hebben, kun je nu meestal profiteren van vroegboekkorting bij de meeste reisorganisaties. Vakanties zijn al duur genoeg! Daarom geef ik je in dit artikel enkele tips voor een goedkope vliegvakantie, lees je mee?

Vliegtickets

Ga je met het vliegtuig op vakantie? Boek dan niet bij de eerste vliegmaatschappij die je ziet, maar zoek online naar de goedkoopste tickets. Je hebt handige vergelijkingssites waar je verschillende vliegmaatschappijen met elkaar kunt vergelijken. Bij een verre bestemming kan dit soms honderden euro’s schelen! Daarnaast is het ook interessant om dagen te vergelijken. 1 dag eerder of later, kan soms al een tientallen euro’s schelen. Wanneer dit binnen je reisschema past, is dit zeker de overweging waard.

Parkeren bij het vliegveld

Parkeer je daarnaast je auto bij het vliegveld? Zoek ook daar naar de goedkoopste mogelijkheden. Tips om te parkeren bij vliegveld Rotterdam vind je hier, tips om te parkeren bij Eindhoven airport vind je hier. Zo kun je alleen met de reis zelf al een hoop geld besparen. Zelf vind ik het altijd prettig om met onze eigen auto te gaan. Dan hoeven we geen familie in te schakelen of de trein te nemen met al onze bagage. Een stukje meer vrijheid en vakantiegevoel!

Bagage

Bij sommige vliegmaatschappijen heb je standaard een ruimbagage koffer bij je ticket, maar soms moet je dit ook los bijboeken. Let hier goed op! Als je op het vliegveld ruimbagage moet bijboeken, of wanneer je teveel gewicht hebt, kan dit hoog in de kosten lopen. Zorg dus dat je van te voren precies weet wat voor bagage je mee mag nemen en met welk gewicht. Boek dit vooraf bij als je meer nodig hebt dan dat bij je ticket zit.

Heb jij je (vlieg)vakantie al geboekt voor dit jaar?