Tips om je hal leuk te maken

Wanneer je bezig gaat met je interieur, denk je waarschijnlijk als eerste aan de woonkamer, keuken en slaapkamers. De hal wordt vaak vergeten, terwijl dit juist hetgeen is wat je als eerste ziet als je de woning binnenkomt. De hal verdient ook zeker wat aandacht als het om styling gaat. In dit artikel deel ik een aantal tips met je om je hal leuk te maken, lees je mee?

Geef de trap een make-over

Een trap is groot en valt op, des te belangrijk om deze er leuk uit te laten zien. Geef de treden bijvoorbeeld een likje verf, zodat deze weer fris zijn. Wat ook erg leuk is om te doen, is het plaatsen van led verlichting trap. Naast dat het sfeervol is, is het ook nog eens praktisch wanneer je in het donker traploopt. Je kunt dit zelf gemakkelijk maken door led strip verlichting onder iedere trede (of om de trede) te plaatsen. Extra leuk: zo kun je ook nog zelf de kleuren bepalen! Fris licht, of juist warm, het is aan jou.

DIY Fotowand close

Persoonlijke foto’s

Persoonlijke dingen zijn altijd goed! Zeker in een hal, waar je mensen ontvangt, is het leuk om persoonlijke dingen te laten zien. Kies bijvoorbeeld voor het ophangen van fotolijstjes. Wat ik zelf leuk vind, zijn allemaal verschillende formaten fotolijstjes aan de wand hangen met daarin persoonlijke foto’s. Van ons gezin, huisdieren, vakanties etc. Liever niet allemaal losse fotolijstjes? Dan is een groot canvas ook perfect. Kies een mooie foto uit en laat deze bedrukken op een canvas, zo is de wand ook mooi opgevuld.

Spiegel

Wist je dat een spiegel een ruimte groter laat lijken? Zeker wanneer je een smalle hal hebt, kan een spiegel zorgen voor een ruimtelijker gevoel. De spiegel kun je aanpassen op de ruimte. Heb je een lange, smalle hal? Kies dan ook voor een lange, rechthoekige spiegel. Heb je juist een ruimere hal? Dan kan bijvoorbeeld een ronde of zeshoekige spiegel erg tof staan. Naast dat het mooi staat, is een spiegel in je hal ook praktisch. Zo kun je altijd even snel je make-up en haar checken voordat je de deur uit gaat.

Kapstok

Grote kans dat jij in jouw hal een kapstok hebt. Een standaard kapstok is saai, wist je dat je zelf een veel leukere kapstok kunt maken? Ga bijvoorbeeld aan de slag met steigerbuizen! Zo kun je gemakkelijk zelf een kapstok maken, die staat dan ook nog eens erg stoer in je hal. Wil je ook plek voor je schoenen en accessoires? Kijk dan of het mogelijk is om met bijvoorbeeld steigerhout wandplanken te maken. Zo kun jij alles gemakkelijk opbergen en heb je een unieke look in jouw hal.

Groen en kleur

Om je hal wat meer aan te kleden, kun je ook een mooie plant plaatsen. Hier heb je weinig omkijken naar, maar het staat wel erg fris bij binnenkomst. Zet bijvoorbeeld een grote pot neer in de hoek, of hang een hangplantje aan het plafond als je weinig ruimte hebt.

Hoe ziet jouw hal eruit?