Thee. Niet alleen lekker om te drinken, maar ook nog eens goed voor je huid! Teaology is hét skincare merk dat Thee gebruikt in haar producten. Benieuwd waar ik het over heb? Lees dan snel verder.

Een mooi skincare merk, ontstaan in Italië. Alle producten worden met zorg gemaakt en bevatten thee-infusies. Daarnaast zijn alle producten ook nog eens 100% cruelty free. Doormiddel van een infusies haalt Teaology de werkzame ingredienten uit diverse thee soorten. Elk product heeft zo zijn eigen theesoort waar uit de werkzame stoffen worden gehaald. De theeplant bevat meer dan 30% polyfenolen met een antioxidanten werking die 200 keer krachtiger is dan Vitamine E. De polyfenolen helpen namelijk huidveroudering tegen te gaan dat wordt veroorzaakt door vrije radicalen. De producten bestaat uit 0% water en 100% thee-infusie.

Soorten thee

Teaology maakt gebruik van een aantal soorten thee. Elke thee heeft zo zijn eigen kracht waarop de producten zijn gebasseerd.

Groene thee: Rijk aan Vitamine C en EGCG. Heeft een krachtige antioxidanten werking
Witte thee: Bevat de hoogste concentratie aan catechines
Zwarte thee: Rijk aan cafeïne, theobromine en thee flavonoïden die een antioxidant- en stimulerende werking hebben
Blauwe thee (Oolong): Combineert de antioxidant van de groene thee met de stimulerende werking van de zwarte thee.

Ik heb een heel mooi pakket mogen ontvangen met veel verschillende items van Teaology. Ik zou liegen als ik zei alles al geprobeerd te hebben. Maar vooralsnog heb ik de Teaology Jasmine Tea firming body cream met heel veel plezier in gebruik. Deze body cream zit borden vol voedende bestandsdelen die mijn huid nu echt wel kan gebruiken. De body cream is wel aan de dure kant (300ml, €35,65). Maar een groot voordeel is dat je niet heel veel product nodig hebt.

De producten van Teaology zijn onder andere verkrijgbaar via Slaytoday.com en Douglas. Qua prijs vind ik de producten niet heel goedkoop. Zo beginnen de prijzen bij €15 tot zelfs €30 voor een scrub of masker.

Ben jij al bekend met het merk?

Handtekening Jamey