merwyn-detail-5

Een smaakvol interieur begint bij een mooi design. Wie wilt er nu niet wonen in een met zorg samengestelde woonkamer? Het ene meubel is de andere niet, sommige stukken mogen gerust met een kunstobject worden vergeleken. De design meubels van Wittmann zijn stuk voor stuk ware pareltjes in de wereld van interieurdesign. In dit item lichten we een paar prachtige meubels uit, en laten we jullie kennis maken met de ontwerpers.

Het echtpaar Wittmann

Heinz-Hofer Wittmann en zijn vrouw Ulrike Wittmann staan als vierde generatie aan het hoofd van dit hoogwaardige meubelmerk. De meubelmakerij is in 1896 opgericht en is gevestigd in Etsdorf am kamp. Door de samenwerking met professionele en internationale designers is het merk Wittmann uitgegroeid tot een uiterst kwalitatief merk. We nemen hieronder een paar Design meubelen onder de loep.

sitzmaschine-2

Wittmann Sitzmaschine

Deze robuust uitziende stoel is ontworpen door Josef Hoffmann. Hoewel de industriële look je de indruk geeft dat dit meubel van staal is gemaakt, is het echter berkenhout dat als materiaal is gebruikt. De geometrische vormen geven de stoel een prachtige decoratie. Het machinale uiterlijk zorgt ervoor dat dit meubel een absolute blikvanger is. Een leuk detail om te weten is dat Josef Hoffmann de stoel in de eerste instantie heeft ontworpen voor een sanatorium. Na zijn dood heeft zijn weduwe de rechten van het ontwerp verkocht aan de firma Wittmann.

vuelta-sofa-sfeer-2

Wittmann Vuelta bank

Deze sofa is in samenwerking met de firma Wittmann ontworpen door Jaime Hayón. De gebogen vorm van deze bank komt terug in de naam; Vuelta betekent terugdraaien. De rugleuning draait in een geheel door naar de armleuning, waardoor het een mooi geheel wordt. De zitting is gemaakt van spiraalveren en polyurethaan schuim, omsloten met een laag dacron. Het onderstel is in drie kleuren verkrijgbaar en de sofa is ook naar wens in verschillende maten te verkrijgen. Met design studio’s in Spanje, Italië en Japan creëert deze Spaanse ontwerper de prachtigste designs en mag hij zich tot de top van zijn vak rekenen.

merwyn-sfeer-2

Wittmann Merwyn stoel

Het gestroomlijnde ontwerp van deze stoel is door Sebastian Herkner op papier gezet. Het simpele, maar vrije ontwerp zorgt ervoor dat deze stoel in vrijwel ieder interieur past. De stoel is zowel met als zonder armleuningen te verkrijgen. De armleuning wordt als een geheel achter de stoel geplaatst, wat het meubel een apart karakter geeft. Je kunt kiezen uit twee verschillende houtsoorten voor het onderstel en verschillende kleuren stoffen voor de bekleding. Sebastian Herkner richtte zijn eigen designstudio in 2006 op. In plaats van mee te bewegen op de laatste trends kiest hij zijn eigen pad, wat tot verrassende en spraakmakende resultaten leidt. Een topontwerper waar veel mee samengewerkt wordt.

Stijlvol wonen met design meubels van Wittmann