Slakkenextract, wat is het en waarom zou je het doen?

Slakkenextract of slakkenslijm, het klinkt niet erg lekker. Maar toch is dit een heus wonderproduct voor je huid! Slakkenextract wordt verwerkt in bijvoorbeeld gezicht crème of reinigingsproducten. In dit artikel delen wij onze favoriete producten met je en vertellen wij je waarom slakkenextract zo goed is.

Wat is slakkenextract?

Slakkenslijmextract is slijm afkomstig van slakken, precies zoals de naam het zegt. Slakkenslijm werd jaren geleden per toeval ontdekt. De huid van de mensen die op een slakkenkwekerij werkten viel op, deze was heel zacht, zag er jong uit en wonden heelden snel. Leuk weetje toch? Echt een natuurproduct! Het wordt aangeraden om de gel tweemaal daags te smeren voor een goed effect, bijvoorbeeld bij je dag- en nachtroutine. Er zijn diverse producten verkrijgbaar met slakkenextract, zo kun je goed kiezen wat bij jouw routine past.

De voordelen van slakkenslijm

Het gebruiken van cosmetica met slakkenextract heeft vele voordelen voor de huid:

  • Het werkt vocht inbrengend. Hierdoor wordt de huid goed gehydrateerd en is deze niet meer droog.
  • Stimuleert de cellen tot regeneratie en maakt de huid glad.
  • Gaat rimpels tegen en stimuleert de productie van collageen en elastine.
  • Het verminderd littekens en kleine wondjes.
  • Kalmeert de huid en verminderd roodheid (ook aan te raden wanneer je verbrand bent!)
  • Helpt tegen acne.

Genoeg redenen om het eens te proberen dus!

Mijn favoriete producten

Een artikel wat ik met regelmaat gebruik, is het revitaliserende gezichtsmasker met slakkenextract van Eveline Cosmetics. Het resultaat van dit masker: een gehydrateerde en zachte huid. Daarnaast heeft dit masker ook nog eens een fijn prijsje (€1,90), ik heb er dan ook altijd een aantal in de voorraad liggen. Ook wil ik binnenkort de Mizon Multi Function Formula Snail herstellende crème met slak secretie filtraat 92% gaan proberen. Deze crème voldoet aan alle voordelen die slakkenextract biedt en is daarnaast ook geschikt voor een acnehuid. Zeker de moeite waard om te proberen wanneer je last hebt van acne of andere ongemakken!

Heb jij weleens een product met slakkenextract gebruikt?

Slakkenextract, wat is het en waarom zou je het doen?