Vaak hoor je bij de club of niet, wintersport. Maar misschien vind jij het eigenlijk wel leuk om eens te proberen. Dan is het natuurlijk leuk om in een gebied te gaan skiën waar je het goed kunt leren, Willingen in Duitsland is zo’n gebied.

De rustige blauwe pistes

Misschien heb je er nog nooit van gehoord maar bij skiën heb je verschillende moeilijkheidsgraden: groen, blauw, rood en zwart. Groen is de meest vlakke piste en zwart is een steile piste die alleen voor gevorderde is. In veel gebieden beginnen de pistes vanaf blauw zoals in Willingen. In dit skigebied vind je verschillende blauwe pistes waar je heerlijk de tijd kunt nemen om te leren skiën. De pistes zijn over het algemeen erg rustig en dat is natuurlijk fijn voor een beginner.

Het is absoluut niet ver

Persoonlijk vind ik dit het allergrootste voordeel van Willingen, het is echt net over de grens. Vanuit Rotterdam is het maar 3,5 uur rijden. Daarom is het ook een goede bestemming om eens een weekendje heen te gaan. Je kunt vrijdag in de auto stappen en je kunt zaterdag en zondag heel de dag skiën, heerlijk! Het is echt een goed gebied om uit te proberen of wintersport iets voor jou en de familie is.

Er is meer te doen dan alleen skiën in Willingen

Natuurlijk heb ik het constant over skiën maar je kunt natuurlijk ook kiezen om te gaan snowboarden. Maar mocht je het even zat zijn dan is er in Willingen genoeg te doen. Het dorpje zelf is erg leuk om even in rond te struinen langs de typische Duitse winkeltjes. Ook kun je goed wandelen in de omgeving en is er een wild park met verschillende dieren. Mocht je pech hebben en geen sneeuw treffen dan kun je dus ook genoeg doen in de omgeving.

Je kunt Nederlandse skiles nemen

In vrijwel alle skigebieden heb je natuurlijk een skischool die jou graag wilt helpen bij het leren van de sport. In Willingen heb je ook een Nederlandse skischool waarbij alle docenten gewoon Nederlands spreken, dat is erg fijn. Ook voor een wintersport met kinderen is het daarom een goede bestemming.

Ben jij wel eens op wintersport geweest?